searchSymbol
hero

Tillgänglighet

Tillgänglighet handlar om att alla ska känna sig välkomna och att alla ska få en fantastisk upplevelse under sitt besök. Vi strävar efter en stor bredd och vill erbjuda en god service. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation.

Chansen att för ett ögonblick gå in i sagans värld och återuppleva de fantasirika historier som Astrid Lindgren skänkt oss, är en möjlighet till positiva upplevelser som vi gärna vill rekommendera alla.

Ur ett tillgänglighetsperspektiv finns en delvis utmanande miljö. Parken är delvis kuperad, har vissa partier med stenläggning. Det är cirka 1700 meter runt hela parken om man följer huvudleden.

Har du frågor under ditt besök i parken? Kontakta gärna vår Gästservice.

Bra att veta för dig med funktionsvariation:

Syn- och hörselstöd

Har du nedsatt syn eller hörsel? Vi strävar efter föreställningar ska vara tillgängliga för alla. Vi erbjuder fri utlåning av hörslinga. Kan bokas och hämtas hos Gästservice.

Under några dagar per år erbjuder vi även teckenspråkstolkning.

Har du nedsatt syn finns möjlighet till placering längre fram på våra föreställningar. Intyg om förtur till sittplats fås av Gästservice i entréområdet. Ledarhund är välkommen, observera att det förekommer djur och höga ljud i vissa föreställningar.

Läs mer om teckenspråkstolkning

Parkering

Parkering för rörelsehindrade finns på vår huvudparkering intill entrén. Har du handikapptillstånd parkerar du fritt.

Toaletter

Anpassade toaletter för gäster med rörelsehinder finns på följande platser i parken

  • Bysalen
  • A. Larssons
  • Logen
  • SMG
  • Lekladan
  • Våffelhuset
  • Törnrosdalen
  • Ronja
  • Villa Villekulla

 

Ledsagare eller personlig assistent

Ledsagare eller assistent till en gäst med synlig eller dold funktionsvariation erhåller fri entré mot uppvisande av ledsagar-/assistentintyg.

Ledsagaren erhåller fri entré mot uppvisande av ett intyg som bekräftar behov av ledsagning/extra stöd.

På intyget måste framgå behov av extra stöd/ledsagning, endast diagnosintyg är inte giltigt.
Intyg som godkänns är utfärdat av vårdgivare, assistansbolag eller kommun.

Intyget skall uppvisas i entrékassan när ni kommer till parken där ni också hämtar ledsagarens biljett. Vid behov av fler ledsagare behöver detta intygas.

Rullstolar

Vi erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster är välkomna att låna utan extra kostnad över dagen. Rullstolarna lämnas ut hos Gästservice. Det går bra att förboka sin rullstol före ditt besök.

Rullstolsplats

Under de flesta av våra föreställningar finns ett begränsat antal särskilt anvisade platser för våra rullstolsburna gäster. Kom gärna i god tid till föreställningarna så har våra publikvärdar större möjlighet att hjälpa er till en bra plats.

Fordon som hjälpmedel

I Astrid Lindgrens Värld är fordon som till exempel cykel, elscooter, kickbike inte tillåtna.
Om du är i behov av annat fordon än rullstol eller permobil som hjälpmedel vid ditt besök behöver det styrkas med ett intyg från vården.
Vi tar gärna emot intyget på mejl i förväg. Utan intyg tillåts inga fordon förutom rullstol och permobil.

Att besöka parken med specialfordon som hjälpmedel
Parken har delvis kuperad terräng och i vissa miljöer är det svårt att ta sig fram.
Det krävs att fordonet framförs i gånghastighet och med stor försiktighet.
Vi garanterar inte plats vid våra föreställningar. Oavsett anledning inte tillåtet med barnvagnar eller andra fordon på våra publikplatser under föreställning.
Kan man gå korta sträckor så rekommenderar vi att parkera hjälpmedlet på våra barnvagnsparkeringar och sitta på de vanliga sittplatserna under våra föreställningar.
Det är inte möjligt att använda fordon i våra restauranger.

Restauranger

Alla restauranger är tillgängliga för rullstolsanvändare. Har du födoämnesallergier?

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. Det är viktigt att alla gäster känner sig välkomna till Astrid Lindgrens Värld och därför utökas ständigt alternativen för allergiker på de olika försäljningsställena. Här kan du läsa mer om vårt arbete och våra allergialternativ.

Information

Ledarhund/Hund

Ledarhundar och service- och signalhundar är välkomna in i restauranger/uteserveringar efter kontakt med vår personal. Observera att i vissa av våra föreställningar förekommer djur och höga ljud.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2023 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.