Tillgänglighet

Tillgänglighet handlar om att alla ska känna sig välkomna och att alla ska få en fantastisk upplevelse under sitt besök. Vi strävar efter en stor bredd och vill erbjuda en god service. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation. Under några dagar per år erbjuder vi även teckenspråkstolkning.

Läs mer om Teckenspråkstolkning

Ur ett tillgänglighetsperspektiv finns en delvis utmanande miljö. Parken är delvis kuperad, har vissa partier med stenläggning. Det är cirka 1700 meter runt hela parken om man följer huvudleden.

Till parkkartan

Bra att veta

Syn- och hörselstöd
Har du nedsatt syn eller hörsel? Vi strävar efter föreställningar ska vara tillgängliga för alla. Vi erbjuder fri utlåning av hörslinga. Kan bokas och hämtas hos Gästservice.

Har du nedsatt syn finns möjlighet till placering längre fram på våra föreställningar. Intyg om förtur till sittplats fås av Gästservice i entréområdet.
Ledarhund är välkommen, observera att det förekommer djur och höga ljud i vissa föreställningar.

Under några dagar per år erbjuder vi även teckenspråkstolkning.

Toaletter
Anpassade toaletter för gäster med rörelsehinder finns på följande platser i parken:

Bysalen
A. Larssons bageri
Stadsmästargården
Lekladans kafé
Våffelhuset
Törnrosdalen
Mattisskogen
Villa Villekulla

Ledsagare eller assistent

Ledsagare eller assistent till gäst med synlig eller dold funktionsvariation erhåller fri entré mot uppvisande av ett ledsagar-/assistentintyg utfärdat av vårdgivare, assistentbolag eller kommun.

Om du besöker oss utan legitimerad ledsagare/assistent kan en annan medföljande person erhålla fri entré mot uppvisande av ett intyg där ditt behov av ledsagare/assistent anges, detta intyg ska vara utfärdat av vårdgivare eller assistentbolag.

Ledsagaren/assistenten ska vara minst 18 år. Behov av dubbelassistans behöver anges. Intyg äldre än 3 år kan nekas. Endast diagnosintyg eller intyg där behov av en ledsagare/assistent ej står är inte giltigt.

Biljetter lämnas ut i entrékassan mot uppvisande av intyg.

Rullstolar
Vi erbjuder ett begränsat antal transportrullstolar som våra gäster är välkomna att låna utan extra kostnad över dagen. Rullstolarna lämnas ut hos Gästservice. Det går bra att förboka sin transportrullstol före ditt besök.

Rullstolsplatser
Under de flesta av våra föreställningar finns ett begränsat antal särskilt anvisade platser för våra rullstolsburna gäster. Kom gärna i god tid till föreställningarna så har våra publikvärdar större möjlighet att hjälpa er till en bra plats.

Fordon som hjälpmedel
I Astrid Lindgrens Värld är fordon som till exempel cykel, elscooter, kickbike inte tillåtna. Om du är i behov av annat fordon än rullstol eller permobil som hjälpmedel vid ditt besök behöver det styrkas med ett intyg från vården. Vi tar gärna emot intyget på mejl i förväg. Utan intyg tillåts inga fordon förutom rullstol och permobil.

Att besöka parken med specialfordon som hjälpmedel
Parken har delvis kuperad terräng och i vissa miljöer är det svårt att ta sig fram. Det krävs att fordonet framförs i gånghastighet och med stor försiktighet. Vi garanterar inte plats vid våra föreställningar. Oavsett anledning inte tillåtet med barnvagnar eller andra fordon på våra publikplatser under föreställning. Kan man gå korta sträckor så rekommenderar vi att parkera hjälpmedlet på våra barnvagnsparkeringar och sitta på de vanliga sittplatserna under våra föreställningar. Det är inte möjligt att använda fordon i våra restauranger.

Restauranger
Alla restauranger är tillgängliga för rullstolsanvändare. Har du födoämnesallergier? Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. Det är viktigt att alla gäster känner sig välkomna till Astrid Lindgrens Värld och därför utökas ständigt alternativen för allergiker på de olika försäljningsställena.

Ledarhund/Hund
Ledarhundar och service- och signalhundar är välkomna in i restauranger/uteserveringar efter kontakt med vår personal. Observera att i vissa av våra föreställningar förekommer djur och höga ljud.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till oss med frågor som rör Astrid Lindgrens Värld eller vårt gästboende.

Mejl: info@astridlindgrensvarld.se

Telefonnummer: 0492 798 00

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt