En sagas ursprung

Astrid Anna Emilia Ericsson föddes den 14 november 1907 här på gården Näs, hon var nummer två i en syskonskara på fyra. Det var hon och hennes syskon som, tillsammans med kogubbens barn och barnen från prästgården bredvid, var Bullerbybarnen i det verkliga livet. Berättelsen om deras lekar har nu spridit sig över hela världen.

Astrid Lindgrens Näs är en plats för både lek och ro

Ett besök på Astrid Lindgrens Näs för dig närmare vår mest folkkära författarinna. Gå en guidad visning i barndomshemmet, se utställningen om Astrid Lindgrens liv, njut av trädgårdarna och låt dig inspireras av konst och kreativa rum.

Till Astrid Lindgrens Näs

Besök Astrid Lindgrens barndomshem

Följ med på en guidad tur och förflytta dig till tiden när Astrid växte upp här med sina tre syskon, sina föräldrar och många andra som arbetade på gården. Huset ser precis ut som när Astrid var liten flicka. Hon återställde det själv på 1960-talet.

Se utställningen om Astrid Lindgren

En liten flicka får i början av 1900-talet höra sitt livs första saga. Det sätter hennes barnasjäl i en gungning, som aldrig riktigt avstannar. Flickan heter Astrid och hon kommer att växa upp och bli Sveriges största barnboksförfattare. I utställningen ”Astrid Lindgren och sagans kraft” får du lära känna den lilla flickan som växer upp på gården Näs och följa henne genom hela livet.

Läs mer om utställningen

Vandra i trädgårdarna

Våra trädgårdar är en berättande trädgård som består av olika rumsligheter där varje del bär ett speciellt tema som på något vis är kopplat till Astrid Lindgren och hennes författarskap. Här blandas lövsalar och mossbäddar med lekfulla skulpturer och nässelhagar – allt med en doft av den småländska natur som låg Astrid Lindgren så varmt om hjärtat.

Läs mer om Trädgårdarna

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt