En värld av många världar

Astrid Lindgrens Värld är egentligen inte en utan många världar samlade på ett ställe. Här kan du besöka Villa Villekulla, Katthult, Karlssons hus på taket, Mattisborgen, Katlagrottan och alla de andra magiska platserna från Astrid Lindgrens berättelser.

Visa parkkarta

Upptäck parken

Parken är 180 000 m2, eller mer än 22 fotbollsplaner, och under en promenad genom parken så tar den dig till den ena välbekanta platsen efter den andra. Under ett besök i Astrid Lindgrens Värld kan du ströva runt bland hagar och ängar, i den djupaste rövarskogen eller i lägereldarnas och sagornas tid.

När ni går in genom grindarna lämnar ni den vanliga världen bakom er och kliver in i sagornas rike. Sedan är det bara att välja vad ni vill se först. Ta ett par steg till höger så står ni på Bråkmakargatan. Fortsätt uppför Bråkmakargatan en bit så är ni strax framme hos Nils Karlsson-Pyssling.
Vill ni hellre göra tvärtom går ni istället vänster innanför entrén till Skolgatan. Då är ni snart i den lilla, lilla staden – en kopia av Vimmerby, som det såg ut när Astrid Lindgren växte upp. Lite längre bort ligger Villa Villekulla, Mattisborgen, Körsbärs- och Törnrosdalen. Och så fortsätter det. Att gå genom Astrid Lindgrens Värld är som att resa genom hennes berättelser, men på riktigt.

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt