searchSymbol
Astrid Lindgrens Värld har stängt för året | Läs mer här
hero

Information

Vi har stängt för säsongen men det går bra att göra din bokning säsongen 2021.

Bo barnvänligt med parken utanför knuten

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns flera olika boendealternativ, i hus där gator och omgivningarna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby – ”Den lilla staden”, eller i lite mindre stugor med egen uteplats nära skogen.  Vill du bo lite enklare finns våra campingstugor eller husvagnsplatser där du har tillgång till dusch, toaletter, kök och tvättrum i vårt servicehus som är öppet dygnet runt.

image

Den lilla staden


Här kan du leka och leka

Utspritt mellan gårdar och stugor finns lek i många olika former. Här finns bland annat båtar man kan klättra och åka kana i, trädjur man kan rida på och mata eller kanske man vill klä ut sig i de tidsenliga utklädningskläderna som hänger i rådhuset? Passa på att undersöka området så ni hittar den lek som passar just er och leken kan pågå fritt utan störande bilar och andra farligheter.

Den nybyggda ”Den lilla staden” är 72 stycken boenden med plats för 6–10 personer i varje. Här bor du bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Man bor i en öppen planlösning och har eget badrum och kök. Husen är ritade med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker, från Pippi Långstrump till Mästerdetektiven Blomkvist.

image

Mindre stugor

I skogsbrynet i anslutning till parken ligger ett område med stugor och torp. Här kan du bo i Granstugan eller Ekebostugan som är det lite mindre stugalternativet på 16 kvm men är utrustat med en liten köksdel, möblerad uteplats, samt ett eget badrum med dusch. 4+1 bäddar.  Ekebostugan har dessutom TV vilket skiljer dessa två åt. Båda stugtyperna har uteplatser med möbler.

Vill du bo lite enklare finns våra Enetorp, en campingstuga på 11 kvm, med möblerad uteplats. Enetorpet har ingen egen dusch/wc men detta finns, liksom kök och tvättstuga, i vårt servicehus. 4 bäddar.


image
Du kan även bo här...

Förutom vårt eget gästboende finns det ett stort antal trevliga boendealternativ att välja bland i närområdet eller på bekvämt bilavstånd från Astrid Lindgrens Värld – allt från hotell och lägenhetshotell till campingplatser och vandrarhem.

Läs mer här.

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2020 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.