För dig med allergi

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. I de fall där vi behöver ta hänsyn till någon intolerans eller allergi försöker vi erbjuda alternativ att välja på.  Det är viktigt att alla gäster känner sig välkomna till Astrid Lindgrens Värld och därför utökas ständigt alternativen för allergiker på de olika försäljningsställena.

Våra allergialternativ

Vår personal får utbildning i allergier och allergiprodukter och de hjälper gärna till att berätta hur ni kan kombinera ihop rätter så att ni och era barn blir mätta och glada. Men du vet mest om din allergi, så berätta gärna för oss hur det är för dig så kan vi hitta något som passar dig.

Våra kaféer har olika alternativ på gluten-och mjölkfria smörgåsar och det finns olika sorters kakor som är glutenfria, mjölk- och/eller äggfria. Det finns innehållsförteckning på allt vid våra kassor så om du vill dubbelkolla något för att känna dig helt säker så be bara personalen om hjälp.

Här i parken har en av våra kökschefer ett särskilt ansvar för att jobba övergripande med alternativen för våra gäster med någon mat-intolerans eller allergi. Men har du någon särskild fråga eller behöver extra omsorg vid ditt besök går det bra att redan nu kontakta oss.

 

Vill du veta mer?

Om du har några frågor eller funderingar får du jättegärna höra av er till mig!

Sofia Borén Jedebäck
Ansvarig för specialkost
Tfn: +46 (0)492-564658

Ska man orka leka måste man äta

Dagar fyllda av lek kräver då och då en paus för att fylla på energiförråden. I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten.

Läs mer om vår mat

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt