Måltiden är en del av upplevelsen

Mat kan bli en del av en större berättelse. I Astrid Lindgrens Värld serverar vi småländska klassiker så att alla i familjen kan uppskatta dem.

Rätterna på våra menyer har valts med utgångspunkt i den småländska mattraditionen och Astrid Lindgrens berättelser. Vi tillagar det mesta av maten i våra egna kök med parkens egna kockar.

Småländsk mattradition

Vi serverar vällagad mat, tillredd från grunden, där lokala råvaror används så långt det är möjligt. Dels för att vi vill bjuda besökarna på en genuin och sund matupplevelse men dels också för att stödja det lokala näringslivet och även bidra till att minimera miljöpåverkande transporter. Hos oss är snabbmat till exempel kroppkakor och handgjorda potatisbullar.

jobba hos oss

Om du ska du orka leka behöver du redig mat

I Astrid Lindgrens Värld finns det många matställen att välja på, både stora och lite mindre.

Läs mer om våra matställen

Om oss

I parken finns det ett 20-tal restauranger, serveringar, kaféer och kiosker. För att kunna tillaga och servera denna vällagade mat är vi närmare 200 stycken personer som jobbar tillsammans, för att ge våra gäster en bra måltidsupplevelse.

Grödor i parken

I anslutning till en av parkens restauranger ligger vår köksträdgård. Där odlar våra trädgårdsmästare flera olika grödor och för att kunna påvisa kopplingen mellan jord och bord. Här skördar vi rabarber, bönor, sparris, betor och olika kryddor efter växtsäsong.

Köttbullar med redigt potatismos

Vår särklass populäraste maträtt är köttbullar med redigt potatismos, gräddsås och krösamos. I parken går det åt mer än sjutton ton köttbullar under en säsong, och för oss är det viktigt att vi kan vara säkra på köttets kvalitet och ursprung men också säkerheten i tillverkningen. Våra köttbullar tillverkas på Bjursunds slakteri, en timmes bilfärd från Vimmerby. Färsen är gjord av nötkött från gårdar i deras närhet. Vi kryddar endast med salt och peppar och använder potatis för att binda ihop smeten.

Nästan 1000 liter pannkakssmet

Våra pannkakor är numer vida omtalade och vi har under flera år finjusterat receptet så att det blir riktigt bra. Inga konstiga tillsatser och självklart svenska ägg i smeten.

Vi gör nästan en halv miljon pannkakor under en sommar i pannkaksmaskinen och på buffén väljer man mellan våra hemkokta sylter och toppar med en kall klick grädde. I år erbjuder vi även vår hemkokta chokladsås.

Vill du veta mera?

Har du frågor eller synpunkter på maten?
Välkommen att höra av dig mig!
Sara Hedblom
Mat-och dryckesansvarig
Astrid Lindgrens Vimmerby AB
Tel: +46 (0)492 798 00
Mejl: sara.hedblom@astridlindgrensvimmerby.se

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt