Hitta hit

Våra hus & stugor

Den lilla staden ligger på högersida om vår huvudinfart, följ bara skyltningen vid ankomst. Om du anländer innan incheckning 15:30 väljer du själv om du vill åka direkt till boendeparkeringen och promenera till parken eller om du vill parkera på huvudparkeringen och flytta bilen senare.

Ställplatsområdet

Ställplatsområde har en egen infart, följ separat vägskyltning för husbilar och husvagnar eller använd kartlänken nedan.

Middag

En av parkens restauranger Bysalen just intill boendet öppnar upp för kvällsmiddag till våra boendegäster. Fram till två dagar före ankomst så kan du göra tillval på din bokning via Min bokning.

Gör tillval

Kvällsmeny 2023

Våra egna köttbullar
med kokt potatis från Aby, gräddsås och vår egen lingonsylt

 

Spagetti med köttfärssås
på färs från Brantestad gård och riven lagrad ost

 

Fläsksida från Brantestad
med säsongens krispiga grönsaker, äppelsky och rostad potatis från Aby

 

Varmrökt lax (ASC-märkt)
med dillkräm, små tomater, svartkål och dillslungad potatis från Aby

 

Rostad spetskål med morotspuré,
gröna linser, spenat, brynt smör och saltrostade frön

Vuxen: 270 kr
Barn/knatte: 105 kr / 75 kr

I priset ingår salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe.
Med reservation för ändringar.

Om vår mat

I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten. Om någon i familjen är allergisk eller av annan orsak behöver specialkost erbjuder vi även ett eller flera allergialternativ.

Läs mer om vår mat

Frukostbuffé

I en av parkens restauranger Bysalen just intill boendet dukas det varje morgon upp en god och mättande frukostbuffé för våra boendegäster. Här finns nygräddat bröd, mjölk, olika pålägg och flingor liksom havregrynsgröt. Vi har också ett sortiment för gluten och laktosintoleranta.
Frukosten serveras 08:45-10:00.
Samt även en tidigare sittning 07.30-08.30 under sommarsäsongen.

Fram till två dagar före ankomst så kan du göra tillval på din bokning via Min bokning.

Gör tillval

Bra att veta

Vår frukost är väldigt populär och brukar snabbt bli fullbokad, har du glömt att boka kan du naturligtvis fråga i vår reception om det finns platser kvar. Frukosten serveras i första hand endast för gäster som bor i vårt gästboende.
OBS! Entré till parken från frukostserveringen är inte möjlig, vi hänvisar istället till entrégrindarna.

Karta över vårt gästboende

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns flera olika boendealternativ, i hus där gator och omgivningarna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby – ”Den lilla staden”, eller i lite mindre stugor med egen uteplats nära skogen.

Visa karta över hus och stugor

Välkommen till Den lilla staden

Det är ungefär 250 meter från gästboendet till parkens huvudentré. Området är ganska stort så avståndet varierar lite beroende på var på området du bor.

Du kan även bo här…

Förutom vårt eget gästboende finns det ett stort antal trevliga boendealternativ att välja bland i närområdet eller på bekvämt bilavstånd från Astrid Lindgrens Värld – allt från hotell och lägenhetshotell till campingplatser och vandrarhem.

Städning

Du kan välja mellan att själv städa ditt boende eller boka en slutstädning. Varje boende har egen städutrustning. Slutstädning bokas som ett tillägg i din boendebokning senast två dagar innan ankomst.

Till min bokning

Bra att veta

Vid incheckning får du en checklista för städningen. Har du beställt slutstädning gör vi det mesta åt dig men det finns några rader i checklistan även för dig att göra innan avresan. Observera att det inte ingår diskning i köpt slutstädning. Om det ej är diskat vid bokad slutstädning efterdebiteras 300 kr. Om boendet lämnas ostädad debiteras 2000 kr i efterhand.

Om du har några frågor eller vill lägga till något tillval till ditt boende så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Entrébiljetter

Om ni bokat entrébiljetter till Astrid Lindgrens Värld så får ni dessa mailade till er då bokningen är fullt betald, skriv ut dem och ta med till parken eller visa upp dem i entrén i din telefon. Biljetterna registreras på ankomstdagen men ni väljer själva vilken dag under er vistelse som ni besöker parken. Flerdagarsbiljetter gäller från första besöksdagen och efterföljande dag/dagar.

Till min bokning

Ny entré för dig som bor i hus eller stuga

Från sommaren 2024 erbjuder vi utöver vår huvudentré även en egen ingång speciellt för dig som bor i våra hus och stugor. Om du bokar dina entrébiljetter som tillval i din boendebokning, så får du tillgång till den entrén som ligger i direkt anslutning till Den lilla staden.
Övriga entrébiljetter hänvisas till huvudentrén.

Rabatt på entrépriset till Astrid Lindgrens Näs

Alla som bokar boende eller entrébiljett till Astrid Lindgrens Värld får rabatt på sin entrébiljett till Astrid Lindgrens Näs.

Om du inte redan valt till eller bokat ett boendepaket med inkluderande biljetter till Astrid Lindgrens Värld kan du fortfarande få 25% rabatt på din entrébiljett till Astrid Lindgrens Näs, vid uppvisande av din entrébiljett till Astrid Lindgrens Värld.

Erbjudandet är giltigt under perioden 17 maj- 22 september 2024.

 

Reception

Centralt beläget på torget i Den lilla stagen ligger Rådhuset gästboendet reception. Till receptionen är du välkommen för in- eller utcheckning, och hjälp och få information. Reception är bemannad dagligen under perioden 17/5-18/8.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill lägga till något tillval till ditt boende så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.
Telefon: 0492-56 47 70.
Mejl: bokning@astridlindgrensvarld.se

Öppettider

Sommarsäsong

17/5                    15.00 – 21.00

18/5 – 17/8        08.00 – 21.00

18/8                    08.00 – 11.00

 Sensommaröppet (22/8-22/9)

Torsdag             15.00 – 19.00

Fredag               08.00 – 19.00

Lördag               08.00 – 19.00

Söndag              08.00 – 11.00

 

Höstlovsöppet

18/10                 15.00 – 20.00

19-20/10            08.00 – 20.00

21/10                 08.00 – 11.00

25/10                 15.00 – 20.00

26/10 – 2/11      08.00 – 20.00

3/11                    08.00 – 11.00

Butik

I vår butik i receptionsbyggnaden hittar du det mesta, allt från frukosttillbehör, såsom pålägg, mjölk och yoghurt, till andra livsmedel. Det finns såklart även hygienartiklar, leksaker, kaffe, te och glass samt tillbehör för grillning.

Felanmälan

Om du upptäcker fel eller brister i ditt boende, ska du direkt anmäla det till receptionen så vi får en chans att rätta till det. Är receptionen stängd så dokumentera och meddela senast kl.10:00 dagen efter.  Är det akuta fel ring fastighetsjouren. Telefonnummer hittar du på ditt ankomstkuvert.

Tvättmöjligheter

I servicebyggnaden på ställplatsområdet finns ett antal tvättmaskiner och torktumlare att använda kostnadsfritt. Kontakta receptionen för bokning av tid och dörrkod.

av-och ombokning hus och stuga

Bra att veta

Avbokning
Ett avbeställningsskydd för 250 SEK/stuga kan läggas till vid bokningstillfället. Det gäller till dagen före ankomst med ett giltigt intyg från t ex läkare, myndighet eller försäkringsbolag som styrker förhinder för ankomst. Vi återbetalar då det inbetalda beloppet, förutom kostnaden för avbeställningsskyddet.
Intyg måste vara oss tillhanda senast 30 dagar efter avbokningstillfället.

Har du inget avbeställningsskydd samt intyg, har du inte rätt till återbetalning av inbetalat belopp. Då gäller följande: Vid avbokning när det är mer än 30 dagar kvar till ankomst återbetalas inte den första delsumman. Vid avbokning när det är mindre än 30 dagar kvar till ankomst återbetalas endast eventuella entrébiljetter.

Ombokning
Ombokning inom samma kalenderår kan göras fram till 30 dagar före ankomst, därefter är inte ombokning möjlig och vi hänvisar istället till avbokningsreglerna. Eventuella bokningsrabatter medföljer inte vid en ombokning.

Kontakt

Om du har några frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Telefon: 0492-798 00.
Mejl: bokning@astridlindgrensvarld.se

Boendeparkering

I vårt boendeområde är det bilfritt. Under incheckad tid parkerar ni gratis vid hänvisad parkering för gästboendet. Övrig tid står ni gratis på vår huvudparkering. Parkeringsbiljetter följer med bokningen, reser du med fler bilar parkerar även de gratis.

Visa upp boendebokningen för våra parkeringsvärdar / kassan / receptionen för att få en fysisk biljett att lägga i framrutan på varje bil, eller skriv ut parkeringsbiljetter som följer med bokningen.

Till min bokning

Bagagevagnar

Om du har mycket att bära, så kan du låna en bagagevagn. Du hittar bagagevagnarna vid gästboendeparkeringarna. När du har lastat av, ställ tillbaka vagnen så att nästa gäst kan låna den. Bagagevagnar får användas vid gästboendeområdet.

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt