searchSymbol
hero
Bullerbyn

Bullerbyn är en mycket liten by, bara tre gårdar, och där bor sju barn med sina familjer. I Mellangården bor Lisa och hennes bröder Lasse och Bosse, i Norrgården bor Britta och Anna, och i Sörgården bor Olle och hans lillasyster Kerstin. Och så Olles hund Svipp, såklart. Mamma brukar säga till Lisa att hon tror att det heter ”Bullerbyn” bara för att barnen i Bullerbyn bullrar så mycket. Säkert är i alla fall att de leker och har roligt nästan jämt.

Hälsa på i Bullerbyn

I Bullerbyn ligger de tre husen i rad precis som de en gång låg i den lilla byn Sevedstorp, där Astrid Lindgrens far växte upp i den mellersta gården. De små husen är inredda med saker som hör ett gammalt lantarbetarhushåll till och de är precis lagom stora för barn att leka i. Inne i husen kan du lyssna på ljudinspelningar från filmen Alla vi barn i Bullerbyn från 1986 som faktiskt spelades in just i Sevedstorp.

image
flik image
”Jag tycker synd om dom som inte bor i Bullerbyn.”
Ur Bara roligt i Bullerbyn
FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.