searchSymbol
hero
Bullerbyn

Bullerbyn är en mycket liten by, bara tre gårdar, och där bor sju barn med sina familjer. I Mellangården bor Lisa och hennes bröder Lasse och Bosse, i Norrgården bor Britta och Anna, och i Sörgården bor Olle och hans lillasyster Kerstin. Och så Olles hund Svipp, såklart. Mamma brukar säga till Lisa att hon tror att det heter ”Bullerbyn” bara för att barnen i Bullerbyn bullrar så mycket. Säkert är i alla fall att de leker och har roligt nästan jämt.

Hälsa på i Bullerbyn

I Bullerbyn ligger de tre husen i rad precis som de en gång låg i den lilla byn Sevedstorp, där Astrid Lindgrens far växte upp i den mellersta gården. De små husen är inredda med saker som hör ett gammalt lantarbetarhushåll till och de är precis lagom stora för barn att leka i. Inne i husen kan du lyssna på ljudinspelningar från filmen Alla vi barn i Bullerbyn från 1986 som faktiskt spelades in just i Sevedstorp.

image
flik image
”Jag tycker synd om dom som inte bor i Bullerbyn.”
Ur Bara roligt i Bullerbyn
appImage

Download our app!

Get more out of your visit in the park and plan your day. You can easily download the app from the App Store or Google Play.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2023 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.