searchSymbol
hero
Bråkmakargatan

Lotta är en mycket envis och bestämd unge. Hon bor i med sin familj i ett gult hus vid en liten gata som heter Krukmakargatan.
I huset bredvid oss bor tant Berg och hon är det snällaste som finns. Henne går Lotta och hälsar på ibland, och en gång när Lotta var så förskräckligt arg på att alla där hemma var så orättvisa, flyttade hon upp på Tant Bergs skräpvind.

Lottas hus

I det här huset bor Lotta och hennes storebror Jonas och storasyster Mia-Maria. På gatan utanför lärde hon sig att cykla. Och här pyntade hon hela trädgården med chokladtomtar och marsipangrisar från Vasilijs godisaffär en påskaftonsmorgon då påskharen inte kom.

SF:s film ”Lotta på Bråkmakargatan” spelades in här 1992.

flik image
”Det är konstigt
med mej. Jag kan
så mycket!”


Ur Visst kan Lotta nästan allting

Lilla bråkmakargatan

I Astrid Lindgrens Värld finns också Lilla Bråkmakargatan. Detta är en ren lekmiljö. Här finns Lottas och Tant Bergs hus där man själv kan möblera ställa i ordning med de olika sakerna som finns i husen eller så kan man besöka en liten version av A. Larssons bageri.

image
FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.