searchSymbol
Astrid Lindgrens Värld har stängt för året | Läs mer här
hero
Madicken

Här i Junibacken, i det röda huset nere vid ån bor Madicken. Här bor också mamma och pappa och lilla syster Lisabet, och så Alva förstås. Hon är husjungfru och det snällaste som finns. Från vedbodtaket i trädgården kan man se in i Nilssons kök. Det vet Madicken, eftersom hon och Lisabet hade utflykt på just det taket en gång. Där inne i Nilssons kök brukar Abbe stå och baka kringlor som tant Nilsson ska sälja på torget. Och farbror Nilsson ligger allt som oftast i kökssoffan och ”spickulerar”.  Madicken är en modig och orädd flicka. “Hon får sina infall lika fort som en gris blinkar”, säger Linus-Ida, som brukar komma och hjälpa till med tvätten. Och det stämmer nog ganska bra.

image

Hälsa på i Junibacken

Det är här i Junibacken som Madicken får alla sina infall. Det är här hon och Lisabet leker, klättar i träd och på vedbotak, och det är här hon och Abbe besöker Greve Kråk i brygghuset mitt i natten. Här lär hon sig också om ”fattigdomens hjälplöshet” och att alla människor faktiskt inte har det lika bra som hon.  Se vilka tider som gäller i dagsprogrammet och i vår app.

flik image
"Du är inte klok,
du är apselut
inte klok Madicken."

Ur Madicken

Du kan läsa mer om Madicken i böckerna: Madicken (1960) och Madicken och Junibackens Pims (1976)

appImage

Ladda ner vår app!

Få mer ut av ditt besök och planera din dag! Du kan ladda ner vår app från App Store eller Google Play.

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2020 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.