searchSymbol
hero
Emil i Lönneberga

Här i Katthult bor Emil med sin pappa som heter Anton, sin mamma som heter Alma och sin lilla syster Ida. Drängen Alfred bor i drängkammaren och pigan Lina sover i köket i den blåa utdragssoffan. Och så bor här en massa kor, hästar, grisar och höns förstås. Det skulle ha varit så lugnt och fridfullt i Katthult, om bara inte Emil hade funnits där. ”Han gör jämt en massa hyss den pojken”, säger Lina. ”Jag har aldrig sett maken till unge”.

Katthult

Här kan ni uppleva en bondgård som den såg ut vid förra sekelskiftet, ströva omkring bland slåtterängarna och de hundraåriga ekarna och njuta av naturen och titta på djuren. Här finns också lite av en stad med ett torg, ordenshus och en restaurang som ni kan besöka. Precis som i övriga parken kan alla barn leka av hjärtans lust i Katthult. Här finns bland annat en slingrande bäck som mynnar ut i en grund sjö, en jordkällare som går att krypa in i, och sist men inte minst Emils egen snickarbod, komplett med hans samling trägubbar. Och som alla vet som hört berättelserna om Emil, är detta ett ställe han ofta besöker.

image

Teater

Här i Katthult kan du sitta ned och bland annat se ”När Emil körde huvudet i soppskålen”, som spelas från och med säsongspremiären.

”Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss, det vet man inte förrän efteråt.”
Ur När lilla Ida skulle göra hyss
image
FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.