Bråkmakargatan

Kanske har du sett filmerna om Lotta? Och kanske tycker du när du går omkring här att allting verkar bekant? Jo, precis så här såg det ut, filmerna spelades in på just den här gatan i början på 90-talet. Här kan du gå in i trädgårdarna och titta in i husen och se dig omkring och leka. Däremot kan du inte träffa Lotta, tant Berg eller någon av de andra karaktärerna.

Lottas hus

I det här huset bor Lotta och hennes storebror Jonas och storasyster Mia-Maria. På gatan utanför lärde hon sig att cykla. Och här pyntade hon hela trädgården med chokladtomtar och marsipangrisar från Vasilijs godisaffär en påskaftonsmorgon då påskharen inte kom. Det var utanför Blomgrens bensinmack borta på hörnet hon hittade julgranen som hade fallit av en lastbil, den där sorgliga dagen då pappa kom hem och sa att alla granar i staden var slutsålda.

Tant Bergs hus

Här inne bor tant Berg. Lotta brukar ofta hälsa på henne och då kryper hon under planket genom hålet som tant Bergs hund Skotty har grävt. Tant Berg är så snäll och Lotta, Jonas och Mia-Maria brukar få titta på alla hennes finsaker i klaffbyrån. När Lotta blev sådär förfärligt arg som hon blir ibland och flyttade hemifrån, var det till tant Bergs skräpvind på baksidan hon flyttade.

Lilla Bråkmakargatan

I Astrid Lindgrens Värld finns också Lilla Bråkmakargatan. Detta är en plats för lek. Här finns Lottas och Tant Bergs hus där du själv kan möblera ställa i ordning med de olika sakerna som finns i husen eller så kan du besöka en liten version av A. Larssons bageri.

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt