Ronja Rövardotter

Natten då Ronja föds slår blixten ned i Mattisborgen och med ett dån klyvs den mitt itu. Så uppstår Helvetesgapet. I den norra halvan av borgen flyttar ett annat rövarband in, lett av Mattisrövarnas ärkefiende Borka. Han har med sig sin son Birk, som också föddes den där ovädersnatten… Här utspelar sig Romeo och Julia-berättelsen om Ronja och Birk och hur det är att upptäcka världen utanför, med den vilda naturens härligheter och faror som ett spännande inslag.

Att möta en livs levande rövare

”Välkommen till Mattisborgen, du råkade väl inte ut för några grådvärgar på vägen hit?” När Mattis, en livs levande rövarhövding står där mitt framför dig, då händer det allt som oftast något fantastiskt. Visst kan man vara lite blyg i början, men det släpper snabbt. Samma sak gäller mötet med Ronja, Birk eller Skalle-Per. Här kan du ställa frågorna om rövarlivet som inte går att ställa någon annanstans.

Läs mer om Mattisskogen

Mattisborgen

Både under och mellan teaterföreställningarna kan du träffa många av de karaktärer du känner från boken och filmen om Ronja. Är alla ute i skogen på rövartåg, kan du passa på att utforska Mattisborgen och dess omgivningar på egen hand. Hur ser det ut i Skalle-Pers tornrum? Eller i fängelsehålorna under den väldiga borgen? Vågar du hoppa över Helvetesgapet?

Läs mer om Mattisborgen

”Bli inte rädd Birk, sa Ronja. Nu kommer mitt vårskrik! Och hon skrek, gällt som en fågel, ett jubelskrik så att det hördes långt bort i skogen.”

Ur Ronja Rövardotter

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt