Rasmus på luffen

När Rasmus rymmer från barnhemmet ger han sig ut på vägarna för att hitta ett nytt hem. I en liten grå hölada mitt ute på en sommaräng träffar han Paradis-Oskar, en godmodig luffare som är ute och vandrar med sitt handklaver. Rasmus slår följe med honom i sitt sökande efter en egen mor och far. Det måste väl ändå finnas någon som vill ha en pojke med rakt och rufsigt hår?

Lyssna efter dragspelet!

Rasmus och Oskar har sin egen plats vid den lilla höladan, men eftersom åtminstone Paradis-Oskar har sitt luffareblod, så kan du räkna med att de kan dyka upp lite varstans i parken. Vill du ta reda på var de befinner sig, är det bästa tipset att lyssna efter dragspelet. Sång- och spelglädjen är det då rakt inget fel på.

Rasmus lada

I Rasmus lada kan alla som vill prova på att hoppa i höet på höskullen. Här bjuder de då och då på föreställning. Annars är det säkraste stället att möta dem i närheten av Den lilla, lilla staden.

Rasmus lada

“Då gick det upp för Rasmus vad det betydde att vara luffare. I ett enda bländande ögonblick fick han klart för sig det vidunderliga i detta nya liv. Man kunde göra precis vad man ville. Man kunde äta och sova och vandra alldeles som det föll sig. Man var fri, så välsignat fri som en fågel i skogen.”

Ur Rasmus på luffen

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt