Madicken

Madicken bor i ett stort, rött hus som kallas Junibacken med sin mamma, pappa och lillasyster Lisabet. Alldeles bredvid ligger den lilla gården Lugnet, där familjen Nilsson bor. Viktigast av allt är att Abbe bor där, för honom tycker Madicken väldigt mycket om. När Abbe är i köket och bakar kringlor brukar Madicken klättra upp på vedbodtaket för därifrån kan hon titta på Abbe. Madicken hittar på en hel del bus också, precis som Lisabet.

Infall och lek

”Du är inte klok, Madicken” säger hennes lillasyster. ”Det har du aldrig varit.” För dig som tittar förbi på Junibacken kan du välja att följa med på Madickens olika infall eller självklart låta bli. Hon har stort hjärta, Madicken. Men tål inte orättvisor och vrånga människor.

Läs mer om Junibacken

Junibacken

Under vår sommarsäsong så kan du se tre föreställningar om dagen med Madicken och alla de andra karaktärerna på Junibacken. Och däremellan kan du träffa Madicken, Lisabet och Abbe och leka med dem.

“Mamma, vad önskar du dej allra mest av allting?” ”Två riktigt snälla och rara flickor”, säger mamma. Då bli Madicken blank i ögonen och rösten darrar lite. ”Vad ska du göra av Lisabet och mej sen?”

Ur Madicken

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt