Karlsson på taket

Karlsson är en lagom tjock man i sina bästa år. Han är också en ganska odräglig och småfräck person som äter upp allt godis själv och tycker om att ”tirritera” folk. Karlsson bor på taket ovanför Lillebror och hans familj och kan flyga med hjälp av en propeller på ryggen. Men det vet ingen mer än Lillebror. Mamma, pappa och storasyskonen påstår att han är ett påhitt. ”Påhitt kan de vara själva”, fnyser Karlsson.

Tirritera eller bli tirriterad

Hälsa gärna på hos Karlsson i hans lilla gula hus på taket. Karlsson är bäst på allt, åtminstone enligt honom själv och han talar gärna om det för alla. Men det finns en sak som har är riktigt bra på och det är att tirritera, men också att vara lekkamrat, både till Lillebror och alla andra barn som hälsar på hos honom.

Karlssons tak

Kliv rakt in i sagan

Här kan du träffa många av de karaktärer du känner från böckerna och filmerna om Lillebror och Karlsson på taket: Fröken Bock, farbror Julius, Fille, Rulle Karlsson och naturligtvis Lillebror. Mellan föreställningarna kan du träffa allihop, tirritera och åka rutschkana. Teaterföreställningarna med Karlsson spelas i år på Lilla Scenen. Men det är fritt fram att leka och åka rutschkana i Karlssons hus när det står tomt.

”Jag är en vacker och genomklok och lagom tjock man i mina bästa år.”

Karlsson om sig själv i Lillebror och Karlsson på taket

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt