Emil i Lönneberga

Här i Katthult bor Emil med sin pappa Anton, sin mamma Alma och lillasyster Ida. Drängen Alfred bor i drängkammaren och pigan Lina sover i köket. Och så bor här en massa kor, hästar, grisar och höns förstås. I Katthult hade det varit lugnt och fridfullt, om bara inte Emil hade funnits där. ”Han gör jämt en massa hyss den pojken”, säger Lina. ”Jag har aldrig sett maken till unge”.

Det är du och Emil

”Kom, jag vill visa dig någonting!” Så kanske det låter när du kommer till Katthult och förmodligen är det Emil som vill locka med dig på något hyss. Han är bra på att leka, Emil. Och vill du vara med i leken så är det fritt fram att hitta på det som faller er in. Är inte familjen hemma går det bra att leka i Katthult ändå. I den lilla forsen vid sjön, i lekladan och inte minst i snickerboa, där Emils samling trägubbar också står på rad.

Kliv rakt in i sagan

Både under och mellan teaterföreställningarna kan du träffa många av de karaktärer du känner från böckerna och filmerna om Emil. Och om du inte känner till dem sedan tidigare så är det ett spännande sätt att träffa dem för första gången.

Läs mer om Katthult

”Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss, det vet man inte förrän efteråt.”

Ur När lilla Ida skulle göra hyss

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt