Bröderna Lejonhjärta

”Vet du Skorpan, jag tror inte att det är så hemskt”, säger Jonatan till sin lillebror som ligger dödssjuk, ledsen och rädd hemma i kökssoffan. ”Jag tror att du får det härligt.” Och så berättar Jonatan om Nangijala, ett land på andra sidan stjärnorna, där det ännu är sagornas och lägereldarnas tid och där man kan få vara med om äventyr från morgon till kväll.

”Vi ses i Nangijala!”

Det budskapet hade den vita duvan med sig till Skorpan från Jonatan som redan kommit dit, till andra sidan döden i sagans och lägereldarnas tid. I Nangijala finns två dalar, Körsbärsdalen och Törnrosdalen. Här träffar du de goda och de onda. Vill du hjälpa Jonatan och Skorpan i kampen mot Tengil och hans soldater måste du först komma in i Törnrosdalen där Tengils män vaktar porten. Kan du lösenordet är det inga problem. Annars kommer säkert Jonatan Lejonhjärta och viskar det i ditt öra.

Läs mer om Körsbärs- och Törnrosdalen

Körsbärsdalen

Körsbärsdalen är en ljuvlig dal där det råder evig vår, med grönskande ängar, fiskar och hagar med körsbärsblom. Men tyrannen Tengil som förtrycker folket i granndalen Törnrosdalen, kastar långa skuggor även över Körsbärsdalen. Här spelas föreställningar dagligen. Däremellan går det bra att utforska platsen på egen hand.

Törnrosdalen

Här spelas bland annat ”Stridens dag”, en längre föreställning där Skorpan, Jonatan och folket i Törnrosdalen skall befria dalen från Tengil och hans urtidsmonster Katla, som sätter skräck i människorna. Mellan föreställningarna är det fritt fram att titta in i alla husen, klättra runt i de Uråldriga Bergens Berg, och smyga med Skorpan och Jonatan och de andra.

”Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det var farligt. ’Varför då’, undrade jag. ’Annars är man ingen människa utan bara en liten lort’, sa Jonatan.”

Ur Bröderna Lejonhjärta

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt