Stridens dag

Loading...

Folket i Törnrosdalen förbereder sig i hemlighet för Stridens dag, då dalen äntligen ska befrias från tyrannen Tengil. Tengil och hans soldater letar fortfarande efter Jonatan Lejonhjärta och straffar Törnrosdalens folk som gömmer honom, allt hårdare. Jonatan och Skorpan ger sig av för att rädda Orvar ur Katlagrottan och sedan börjar jakten genom bergen, med soldaterna tätt i hasorna. Skorpan kan inte springa så fort och låter Orvar och Jonatan fly i förväg, för att hämta upp honom sedan.

När Skorpan sett Jonatan, Orvar och soldaterna försvinna, träffar han några han känner igen. Det är Sofia, Hubert och… Jossi! Sofia vet fortfarande inte att Jossi är förrädaren! När Skorpan avslöjar honom flyr Jossi upp i bergen. Sen ger de sig av mot Törnrosdalen igen, för nu har dagen kommit – Stridens dag. Många skrik hörs i Törnrosdalen den dagen, men ett som inte liknar något annat. Katla har kommit – en uråldrig drakhona som kan förlama vem som helst med sin eld och som bara lystrar till Tengils stridslur.

Föreställningen ”Stridens Dag” innehåller scener och effekter som kan vara otäcka, och därför har vi valt att sätta en rekommenderad ålder från 9 år.

Tillbaka till föreställningarna

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt