Parkering

För dig som bott på ställplatsområdet, och vill besöka Astrid Lindgrens Värld efter din utcheckning så får du parkerar gratis på vår huvudparkering. inget parkeringstillstånd krävs då parkeringskontroll görs på fordonets registreringsnummer.

Till min bokning

Hitta hit

Våra hus & stugor

Den lilla staden ligger på högersida om vår huvudinfart, följ bara skyltningen vid ankomst. Om du anländer innan incheckning 15:30 väljer du själv om du vill åka direkt till boendeparkeringen och promenera till parken eller om du vill parkera på huvudparkeringen och flytta bilen senare.

Ställplatsområdet

Ställplatsområde har en egen infart, följ separat vägskyltning för husbilar och husvagnar eller använd kartlänken nedan.

Faciliteter på området

Servicehus
På området finns ett mindre servicehus med duschrum (dam/herr), toaletter, kök och utedisk samt en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Servicehuset är tillgängligt dygnet runt och ingår i dygnspriset. Tvättstugan är dock tillgänglig mellan kl. 08:00 och 21:30 och bokas via 0492-56 47 70. Tvättmedel finns att köpa i butiken i receptionen.

 

Reception
Ställplatsområdet är obemannat. För att kontakta personal på plats ring 0492-56 47 70 eller besök oss i gästboendet Den lilla staden. Vid akuta ärenden efter receptionens öppettider finns ett journummer att ringa. Receptionens öppettider och journummer hittar på informationsbyggnaden till höger om servicebyggnaden.

 

El
Alla platser är utrustade med elstolpar med CEE uttag 230v/16A vilket tillåter en uttagen effekt på 3600W. Övergångs (EU)adapter finns att köpa i parkens entrékassa eller i gästboendets reception.

 

Brand
Brandsläckare finns utplacerade på området. I området med platsnummer 100–138 finns en separat räddningsinfart. För mer info se områdeskarta.

 

Butik
På andra sidan av Astrid Lindgrens Världs stora huvudparkering ligger vårt gästboende Den lilla staden, med stugor och hus. I receptionsbyggnaden finns en liten butik där du hittar mat, dricka, fika, souvenirer och diverse förnödenheter.

 

Frukost (endast förbokning)
På en av parkens restauranger dukas det varje morgon upp en god och mättande frukostbuffé för våra boendegäster. Du bokar frukosten direkt vid bokningstillfället eller via min bokning fram till två dagar före ankomst. Begränsat antal platser.

 

Grillar
Du får gärna grilla vid din plats men tänk på brandrisken och placera alltid grillen på den grusade ytan. Det är inte tillåtet att använda engångsgrillar på området. Grillkol och tändvätska finns att köpa i butiken i gästboendet Den lilla staden.

 

Gråvatten/Latrin
Vid utfarten finns en tömning- och påfyllnadsstation utrustad med gråvattentömning, både manuell och automatisk latrintömning från CamperClean (ej fasta tankar), samt påfyllnad av färskvatten. Vid servicehuset finns en manuell latrintömning.

 

Hjärtstartare
Det finns en hjärtstartare placerad på informationsbyggnaden till höger om servicebyggnaden.

 

Källsortering
Sopor ska läggas i avsedda kärl. Det finns två källsorteringsstationer på området.

 

Wi-Fi
Området är utrustat med gratis Wi-Fi. Lösenord får du skickat till dig via sms efter incheckning.

Uppställningsregler

Uppställningsregler

Regler för uppställning enligt gällande regler från brandmyndigheten. På platsen finns en markering som visar var husvagnen/husbilen ska ställas. Bil tillhörande husvagn ska parkeras på platsen vid sidan av husvagnen. Det får endast finnas en bil/hyrd plats.

På samtliga platser får du fälla ut din markis men inte ställa upp förtält eller fälla ut en markis med väggar. Fristående tält vid husvagnen/husbilen är inte tillåtet av brandsäkerhetsskäl.

Ordningsregler

De allra flesta som bor hos oss är barnfamiljer. Vi vill att alla ska kunna sova gott om natten och vakna utvilade inför en dag i parken. Visa hänsyn och respektera att det ska vara lugnt, tyst och ingen trafik på området mellan kl. 22.00 och 08.00 undantaget in- och utcheckning.

Husdjur

Husdjur är välkomna på området men hundar ska alltid hållas kopplade.

Ställplatsinformation

Platsstorlek

Våra standardplatser är 10×7 meter och bokas via vår onlinebokning.

Har du ett ekipage som kräver större plats vänligen kontakta oss på bokning@astridlindgrensvarld.se eller 0492-798 00 så hjälper vi dig boka en lämplig plats.

Underlag

Underlaget på samtliga platser är stenmjöl samt en liten yta (4x5m) med konstgräs. På våra största platser är underlaget endast stenmjöl.

In- och utcheckning

Incheckning från kl. 11:00. Utcheckning senast kl. 10:45.

Incheckning

Ställplatsområdet är obemannat, in- utcheckning sker via sms och automatiska bommar. In- och utcheckningsuppgifter skickas till det mobilnummer som anges vid bokningstillfället.

På ankomstdagen får du ett sms med incheckningsuppgifter. För att incheckningen ska godkännas krävs att du anger fordonets registreringsnummer samt att du har betalat hela bokningskostnaden.

Om din plats är tillgänglig innan kl. 11:00 meddelas du detta via sms. Vid tidigare ankomst parkerar du gratis på vår huvudparkering, inget parkeringstillstånd krävs då parkeringskontroll görs på fordonets registreringsnummer.

Utcheckning

Inför utcheckning får du ett nytt sms med utcheckningsinstruktioner. Det är viktigt att du inte checkar ut innan du lämnat platsen då nästa gäst automatiskt får information om att platsen är ledig.

Vid försenad eller utebliven utcheckning efterdebiteras du 1000 kr/påbörjat dygn.

Om du vill besöka parken efter utcheckning parkerar du gratis på vår huvudparkering, inget parkeringstillstånd krävs då parkeringskontroll görs på fordonets registreringsnummer.

Av- och ombokning

Avbokning av ställplats kan göras fram till kl.18:00 dagen före ankomst mot en avbokningsavgift på 175 kr. Vi återbetalar då hela det inbetalade beloppet förutom avbokningsavgiften. Återbetalning sker inom några dagar, dock senast inom 30 dagar. Avbruten vistelse återbetalas ej.

Ombokning utan kostnad kan göras fram till 14 dagar före ankomst, därefter är inte ombokning möjlig och vi hänvisar i stället till avbokningsreglerna.

För av- eller ombokning kontakta bokning@astridlindgrensvarld.se eller 0492-798 00

Middag

En av parkens restauranger Bysalen just intill boendet öppnar upp för kvällsmiddag till våra boendegäster. Fram till två dagar före ankomst så kan du göra tillval på din bokning via Min bokning.

Gör tillval

Kvällsmeny 2023

Våra egna köttbullar
med kokt potatis från Aby, gräddsås och vår egen lingonsylt

 

Spagetti med köttfärssås
på färs från Brantestad gård och riven lagrad ost

 

Fläsksida från Brantestad
med säsongens krispiga grönsaker, äppelsky och rostad potatis från Aby

 

Varmrökt lax (ASC-märkt)
med dillkräm, små tomater, svartkål och dillslungad potatis från Aby

 

Rostad spetskål med morotspuré,
gröna linser, spenat, brynt smör och saltrostade frön

Vuxen: 270 kr
Barn/knatte: 105 kr / 75 kr

I priset ingår salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe.
Med reservation för ändringar.

Om vår mat

I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten. Om någon i familjen är allergisk eller av annan orsak behöver specialkost erbjuder vi även ett eller flera allergialternativ.

Läs mer om vår mat

Frukostbuffé

I en av parkens restauranger Bysalen just intill boendet dukas det varje morgon upp en god och mättande frukostbuffé för våra boendegäster. Här finns nygräddat bröd, mjölk, olika pålägg och flingor liksom havregrynsgröt. Vi har också ett sortiment för gluten och laktosintoleranta.
Frukosten serveras 08:45-10:00.
Samt även en tidigare sittning 07.30-08.30 under sommarsäsongen.

Fram till två dagar före ankomst så kan du göra tillval på din bokning via Min bokning.

Gör tillval

Bra att veta

Vår frukost är väldigt populär och brukar snabbt bli fullbokad, har du glömt att boka kan du naturligtvis fråga i vår reception om det finns platser kvar. Frukosten serveras i första hand endast för gäster som bor i vårt gästboende.
OBS! Entré till parken från frukostserveringen är inte möjlig, vi hänvisar istället till entrégrindarna.

Karta över ställplatsområdet

Alldeles intill parken ligger vårt ställplatsområde. Här kan du som reser med husvagn eller husbil bo bekvämt, bara 150 meter från Astrid Lindgrens Världs huvudentré. Perfekt avstånd när man är trött efter en hel dags äventyr.

Visa ställplatskarta

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt