searchSymbol

Praktisk information inför din bokning

Av- och ombokning

Avbokning kan göras fram till kl.18 dagen före ankomst mot en avbokningsavgift på 175 kr. Vi återbetalar då hela det inbetalade beloppet förutom avbokningsavgiften. Återbetalning sker inom några dagar, dock senast inom 30 dagar. Avbruten vistelse återbetalas ej.

Ombokning utan kostnad kan göras fram till 14 dagar före ankomst, därefter är inte ombokning möjlig och vi hänvisar istället till avbokningsreglerna.

För av- eller ombokning kontakta bokning@astridlindgrensvarld.se eller 0492-798 00

El

Alla platser är utrustade med elstolpar med CEE uttag 230v/16A vilket tillåter en uttagen effekt på 3600W. Övergångs (EU)adapter finns att köpa i parkens entrékassa eller i gästboendets reception.

Hitta hit

Astrid Lindgrens Världs ställplatsområde har en egen infart, följ separat vägskyltning för husbilar och husvagnar eller klicka på denna kartlänk för att hitta rätt!

 

In- och utcheckning

Incheckning från kl. 11.00
Utcheckning senast kl. 10.45

Incheckning

Området är obemannat, in- utcheckning sker via sms och automatiska bommar.
In- och utcheckningsuppgifter skickas till det mobilnummer som anges vid bokningstillfället.

På ankomstdagen får du ett sms med incheckningsuppgifter. För att incheckningen ska godkännas krävs att du anger fordonets registreringsnummer samt att du har betalat hela bokningskostnaden.

Om din plats är tillgänglig innan kl. 11.00 meddelas du detta via sms. Vid tidigare ankomst parkerar du gratis på vår huvudparkering, inget parkeringstillstånd krävs då parkeringskontroll görs på fordonets registreringsnummer.

Utcheckning

Inför utcheckning får du ett nytt sms med utcheckningsinstruktioner. Det är viktigt att du inte checkar ut innan du lämnat platsen då nästa gäst automatiskt får information om att platsen är ledig.

Vid försenad eller utebliven utcheckning efterdebiteras du 1000 kr/påbörjat dygn.

Om du vill besöka parken efter utcheckning parkerar du gratis på vår huvudparkering, inget parkeringstillstånd krävs då parkeringskontroll görs på fordonets registreringsnummer.

Platsstorlek

Våra standardplatser är 10×7 meter och bokas via vår onlinebokning.
Har du ett ekipage som kräver större plats vänligen kontakta oss på bokning@astridlindgrensvarld.se eller 0492-798 00 så hjälper vi dig boka en lämplig plats.

Priser och betalningsvillkor

Aktuella priser och betalningsvillkor ser du direkt i vår onlinebokning.

Underlag

Underlaget på samtliga platser är stenmjöl samt en liten yta (4x5m) med konstgräs. På våra största platser är underlaget endast stenmjöl.

Uppställningsregler

Regler för uppställning enligt gällande regler från brandmyndigheten. På platsen finns en markering som visar var husvagnen/husbilen ska ställas. Bil tillhörande husvagn ska parkeras på platsen vid sidan av husvagnen. Det får endast finnas en bil/hyrd plats.

På samtliga platser får du fälla ut din markis men inte ställa upp förtält eller fälla ut en markis med väggar. Fristående tält vid husvagnen/husbilen är inte tillåtet av brandsäkerhetsskäl.

Du hittar mer information och uppställningsregler på informationsbyggnaden till höger om servicehuset.

Bra att veta inför ditt besök

Brand

Brandsläckare finns utplacerade på området. I området med platsnummer 100–138 finns en separat räddningsinfart. För mer info se områdeskarta.

Butik

På andra sidan av Astrid Lindgrens Världs stora huvudparkering ligger vårt gästboende med stugor och hus i Den lilla staden. I receptionsbyggnaden finns en liten butik där du hittar mat, dricka, fika, souvenirer och diverse förnödenheter. Varje morgon kan du köpa färska frallor och nybryggt kaffe i butiken. Det går också bra att beställa frallor kvällen innan för att inte riskera slutförsäljning. Receptionens öppettider hittar du på vår hemsida.

Om du behöver göra något större inköp finns det två livsmedelsbutiker mindre än 1 km från husbil- och husvagnsområdet.

Entrébiljetter

Om du har bokat entrébiljetter till Astrid Lindgrens Värld så får du dessa mailade till dig då bokningen är fullt betald, skriv ut dem och ta med till parken eller skanna dem direkt i entrén genom din telefon. Biljetterna registreras på ankomstdagen men ni väljer själva vilken dag under er vistelse som ni besöker parken. Flerdagarsbiljetter gäller dagar efter varandra.

Frukost (endast förbokning)

På restaurang Majkens Mat dukas det varje morgon upp en god och mättande frukostbuffé för våra boendegäster. Du bokar frukosten direkt vid bokningstillfället eller via min bokning fram till två dagar före ankomst. Begränsat antal platser.

Grillar

Det finns flera gemensamma grillar som ni gärna får använda. Grillkol och tändvätska finns att köpa i butiken i gästboendet Lilla Staden.

Du får gärna grilla vid din plats men tänk på brandrisken och placera alltid grillen på den grusade ytan. Det är inte tillåtet att använda engångsgrillar på området.

Gråvatten/Latrin

Vid utfarten finns en tömning- och påfyllnadsstation utrustad med gråvattentömning, både manuell och automatisk latrintömning från CamperClean (ej fasta tankar), samt påfyllnad av färskvatten.

Vid servicehuset finns en manuell latrintömning.

Husdjur

Husdjur är välkomna på området men hundar ska alltid hållas kopplade.

Hjärtstartare

Det finns en hjärtstartare placerad på informationsbyggnaden till höger om servicebyggnaden.

Källsortering

Sopor ska läggas i avsedda kärl. Det finns två källsorteringsstationer på området.

Ordningsregler

De allra flesta som bor hos oss är barnfamiljer. Vi vill att alla ska kunna sova gott om natten och vakna utvilade inför en dag i parken. Visa hänsyn och respektera att det ska vara lugnt, tyst och ingen trafik på området mellan kl. 22.00 och 08.00 undantaget in- och utcheckning.

Reception

Området är obemannat. För att kontakta personal på plats ring 0492-56 47 70 eller besök oss i gästboendet Den lilla staden. Vid akuta ärenden efter receptionens öppettider finns ett journummer att ringa. Receptionens öppettider och journummer hittar på informationsbyggnaden till höger om servicebyggnaden.

Restauranger

När du besöker Astrid Lindgrens Värld finns det många restauranger inne i parken. I Stadsmästargården serveras det under de flesta kvällarna under sommartid en kvällsmeny. Den kan bokas vid bokningstillfället eller via min bokning fram till två dagar före ankomst

Servicehus

På området finns ett mindre servicehus med duschrum (dam/herr), toaletter, kök och utedisk samt en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Servicehuset är tillgängligt dygnet runt och ingår i dygnspriset. Tvättstugan är dock tillgänglig mellan kl. 8.00 och 21.30 och bokas via 0492-56 47 70. Tvättmedel finns att köpa i butiken i gästboendet Den lilla staden.

Wi-Fi

Området är utrustat med gratis Wi-Fi. Lösenord får du skickat till dig via sms efter incheckning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.