searchSymbol
hero

Vår Värdegrund

Astrid Lindgren stod för en positiv grundsyn på människan; alla är lika mycket värda och är värda samma respekt. Det vill vi skall genomsyra vår verksamhet och därför strävar vi efter ett positivt och respektfullt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och har möjlighet att utvecklas. Självklart präglat av både jämställdhet och mångfald.

Kvalitet
Astrid Lindgren hade höga krav på kvalitet – både i det hon själv gjorde och i det andra gjorde med hennes verk. Därför ska vi också alltid sträva efter högsta möjliga kvalitet i det vi gör.

Barnets perspektiv

Astrid Lindgren hade ett genuint intresse för barnet som människa. Det gjorde att hon tilltalade dem med respekt och ärlig nyfikenhet. Barnets perspektiv var alltid i centrum för henne. På samma sätt försöker vi möta barnet genom att vara intresserade, nyfikna och engagerade.

Lekfullhet

”Vi lekte och lekte och lekte, så det är underligt att vi inte lekte ihjäl oss”

Du känner säkert igen det Astrid Lindgren-citatet. Vi vill inspirera barnet som besöker oss i parken, oavsett om det är ett litet eller ett vuxet barn. Astrid Lindgrens Värld är en plats där lekfullheten får ta stor plats, där infall och idéer får prövas på det sätt som barnet i dig hade tyckt om.

Respekt för andra

Under sitt liv och i sina böcker visade Astrid Lindgren många prov på civilkurage och vikten av allas lika värde.

Hon hade ett ärligt och respektfullt förhållningsätt till omvärlden. Och det har vi också här, i hennes värld.

Vi skapar gemenskap genom att vara intresserade och öppna inför våra kollegors och medmänniskors åsikter, egenskaper och behov samtidigt som vi har möjlighet att stå upp för våra egna.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.