Om Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld finns Katthult, Villa Villekulla, Mattisborgen och Bråkmakargatan på riktigt. Här kan du träffa Emil, Pippi, Ronja och de flesta andra som Astrid Lindgren berättade om. Temaparken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby, inte långt från hennes föräldrahem Näs.

Det var en gång…

Det är över 40 år sedan Astrid Lindgrens Värld började byggas. Under åren som har gått har intresset för parken vuxit. Det har lekglädjen bland våra gäster och intresset för Astrid Lindgrens berättelser också gjort. Just ”lekglädje” och ”Astrid Lindgren” är två begrepp som är förknippade med varandra. Astrid Lindgren stöttade arbetet med parken på villkor att barnen där skulle få vara barn, leka på traditionellt vis och möta människor och miljöer som finns i hennes böcker – utan att påverkas av vuxen världens kommersiella intressen.

Läs mer om företaget

Vår ambition är att allt du möter i parken ska vara troget hennes berättelser. Med hjälp av ett programråd, bestående av Astrid Lindgrens familj och nära vänner, gör vi platserna, händelserna, stämningen, sångerna, maten, upptågen och alla de personer Astrid Lindgren skrev om till verklighet. På det sättet kan du som besöker oss vara säker på att Astrid Lindgrens ande vilar över allt som försiggår i parken och att hennes berättelser alltid kommer i första hand. Precis som det ska vara.

En värld av många världar

Astrid Lindgrens Värld är egentligen inte en utan många världar samlade på ett ställe. Här kan du besöka Villa Villekulla, Katthult, Karlssons hus på taket, Mattisborgen, Katlagrottan och alla de andra magiska platserna från Astrid Lindgrens berättelser.

Upptäck parken

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt