searchSymbol

Tips och råd från besökare

Vi som jobbar i Astrid Lindgrens Värld ställde frågan till dem som tidigare besökt oss om de ville dela med sig av sina tips och råd. Här nedan finner ni några av de kloka tips och råd som vi fick:

Njut! Låt barnen bestämma tempot. Det är inte så viktigt att hinna med alla föreställningarna, karaktärerna finns på plats större delen av dagen och det är häftigare att få en kram av exempelvis Ida än att nödvändigtvis stressa runt och följa dagsprogrammet.

-Åsa Pettersson

image

När vi var på Astrid Lindgrens Värld för några år sedan fick min sambo sin vilja igenom när det gällde packning. Förutom att bilen var knökfull på vägen dit hade vi både en skrinda och barnvagn fullastad de dagar vi var i parken. Vi var två vuxna och en treåring som hade med två kylväskor fulla av mat, varma kläder, svala kläder, solkräm, kaffe, regnkläder och så vidare. Mitt tips är: Lyssna inte på din packningstokiga sambo:). Det räcker att ha med lite frukt och kanske något kex som mellanmål om barnen blir hungriga mitt under föreställningen . Vatten och en dyna att sitta på är också bra. Resten löser sig ändå, det finns supergod mat att köpa runt om i parken! Passa på att äta de fantastiska köttbullarna medan ni sitter på bryggan och tittar på Hoppetossa. Eller ät lunch på Majkens medan ni lyssnar på Prusseluskans Allsång. Blir barnen hungriga olika tider finns alltid något att handla nära till hands, en korv, smörgås eller glass. Så släpp kontrollen lite så slipper ni släpa runt på en packning värdig en skolklass och får samtidigt chans att unna er lite lyx, utan att det kostar skjortan.

-Johan Wernis Waernquist

image
image

Det bästa tipset vi fick inför vårt besök var att komma fram till Pippi först efter vi sett lite annat. Att få hålla hand med Pippi, köra spottävling och kurragömma med henne är svårslaget. Sedan försökte vi verkligen att låta barnen styra vad vi gjorde. Att bara vara och se det roliga genom barnens ögon.

-Sandra Sandahl

Här kommer mina värdefullaste tips för ett perfekt Astrid Lindgrens Värld besök.
Nr 1, börja äventyret redan hemma med att läsa Emils hyss eller Pippis äventyr. Ta del av Astrids verk hemma i lugn och ro via böcker, film eller lek- Det skapar en längtan och en relation till Astrids alla karaktärer, och jag lovar att ni icke kommer att bli besvikna, barnens (och era) förväntningar kommer att överträffas.

Nr 2, appen underlättar ditt besök, miljövänligt och smidigt. När man reser med barn kan man packa i all oändlighet men erat barnasinne är det viktigaste att packa med, för det kommer användas flitigt, resten går alltid att lösa.

Nr 3. Många äter på Astrid Lindgrens Värld restauranger det finns ett suveränt utbud med närproducerade råvaror, vissa har picknick med sig, men ibland blir man bara sugen på något gott, och då jag ska för er berätta att våfflorna som serveras är alldeles ljuvliga, testa!!!

Nr 4. Sist men inte minst, får familjen inte nog av Astrid Lindgrens Värld på sommarens, så vill jag ge er tipset om att besök höstmarknaden för sjalingen, perfekt höstäventyr till sagornas värld.

-Emma Linnér

image

Mitt tips är att läsa mycket Astrid Lindgren böcker för era barn innan besöket. När man kliver in på Astrid Lindgrens värld är det som att kliva rakt in i hennes böcker. Två dagar är att rekommendera för att slippa stressa runt för att hinna med alla föreställningar och möten med karaktärerna från sagorna. Glöm inte att ta med er vatten för varma dagar och njut på Astrid Lindgrens Värld.

-Ida Lindman

image
FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.