Astrid Lindgrens Värld är olik alla andra. Här är det alltid nära till glädje, lek och skratt. Och inte minst till Pippi Långstrump, Emil, Karlsson och många andra populära karaktärer och platser hämtade från Astrid Lindgrens böcker. Det är här runtom i parken de stora ögonblicken uppstår; när barnen får möta, leka och busa med sina favorit karaktär på riktigt. Här blir sagan verklighet.

En dag i Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är en levande miljö, där scener ur Astrids berättelser varje dag spelas upp. Och det behöver inte vara på en teaterscen, nej ofta kommer du mycket närmare än så. Ibland kan du till och med hamna mitt i händelsernas centrum. När föreställningen är slut blir det din tur. Hoppa in och lek på den plats som alldeles nyss var en scen. Klättra runt med Ronja i Mattisborgen, ta en rundtur i Villa Villekulla, tillsammans med Pippi. Eller åk rutschkana med självaste Karlsson på taket.

Planera ditt besök

En värld av många världar

Parken är ganska stor, 180 000 kvm eller mer än 22 fotbollsplaner. Det finns mycket plats för lek och många föreställningar att se så vi rekommenderar att du stannar två dagar. Självklart går det bra att besöka parken en dag, men då är vårt råd att du är på plats redan när vi öppnar grindarna klockan 10:00.

Hur lång tid tar ett besök?

Det är svårt att ge ett entydigt svar på hur lång tid ett besök i Astrid Lindgrens Värld tar. Vi ser gärna att besöket sker på barnens villkor. De flesta spenderar två dagar i parken, men besöker ni oss över dagen, välj ut några karaktärer och föreställningar och undvik att stressa runt för att hinna med allt.

Sveriges största utomhusteater

Under vår sommarsäsong spelas närmare 30 olika föreställningar varje dag, och programmet är upplagt så att det alltid ska finnas något som passar alla åldrar. Har du lite äldre barn, så är ett tips är att se de sista föreställningarna för dagen då de är lite extra häftiga – med pyroteknik och coola effekter. Vi rekommenderar särskilt att se “Stridens dag”, “Här kommer Pippi Långstrump” och “Vilddjursmötet” för lite extra buller och bång!

Packtips från våra gäster

  • Vid läktarplatserna i de större miljöerna finns inga tak och en varm sommardag kan det bli ganska varmt. Så glöm inte solhatt/keps och ta med egen vattenflaska att fylla så att du dricka rejält med vatten.
  • Packa med egen matsäck och en filt om du vill kunna sitta i gräset. Då är vila och energipåfyllnad aldrig långt bort. Det flera mysiga picknick- och grillplatser  i parken.
  • Det går att hyra skrindor vid entrén som du kan dra runt barn och packning i. Tänk på att lägga alla värdesaker i en separat påse som är lätt att ta med. Under föreställningarna måste man nämligen lämna vagn/skrinda utan uppsikt på en särskilt liten parkering för barnvagnar och skrindor.
  • Ta gärna med badkläder/ombyte om barnen blir sugna på badlek där det finns vatten.
  • Glöm inte regnkläder! Så gott som allting är utomhus och föreställningarna tar inte paus ens för hällregn och under föreställningarna så får du inte ha paraplyer.
  • Vid entrén finns gula band man kan fästa kring barnens handleder och skriva namn och telefonnummer på om de skulle komma bort. Ta med en egen penna så slipper du stå i kö och vänta på att alla ska skriva klart.

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt