Våra butiker

Den viktigaste affären i Astrid Lindgrens Värld är naturligtvis bokhandeln. Här finns de flesta böcker Astrid Lindgren har skrivit samt många böcker om Astrid Lindgren på flera språk.  Vi har också nästan alla filmer och skivor av Astrid Lindgren. Astrid Lindgrens Värld har också en webbutik där du kan köpa alla produkter som finns i parken.

Det händer också att barn kommer ut från våra butiker helt förvandlade. Om det inte är som Pippi, så är det som Emil, Ida, Madicken, Ronja, eller till och med som en Tengilsoldat. Souvenirbutiken Alms Diversehandel är full av roliga saker.

bokhandeln1

Den viktigaste affären i Astrid Lindgrens Värld är naturligtvis bokhandeln. Här finns de flesta böcker Astrid Lindgren har skrivit samt böcker om Astrid Lindgren på flera språk t ex engelska, tyska, danska och arabiska. Bokhandeln ligger på Skolgatan och dit kommer du om du håller till vänster vid entrén.


pippbutiken_web

På Skolgatan, till vänster om entrén, ligger Pippi-butiken. Här hittar du kläder, leksaker och andra varor som hör berättelserna om Pippi Långstrump till.


lilla-stadens-godisbutik_1

I Den lilla, lilla staden hittar du en unik godisaffär där du bland klubbor och godsaker också hittar Pippis chokladpengar, krumelurpiller och Karlssons kuckelimuckmedicin.


chokladbutiken2

En riktig chokladbutik med en doft av choklad. Här kan du välja bland vårt sortiment av handgjorda chokladpraliner. Här finns också varm choklad och kaffe att köpa.


polkagriskokeri

Granne med Lilla stadens Godisbutik och Chokladbutiken ligger vårt alldeles egna polkagriskokeri. Här har vi både tillverkning och försäljning av polkagrisar i alla dess former.


emilbutiken_0

I Emilbutiken har vi samlat massor av varor med illbattingen Emil i Lönneberga och hans lillasyster Ida. Här kan du till exempel köpa din egen mysse och bysse med ditt namn inbränt, kläder, spel eller varför inte din egen docka med Emil eller Ida.


 

alms-diversehandel_0

På Bråkmakargatan ligger Alms Diversehandel, som är vår huvudbutik med ett stort och varierat sortiment av kläder, leksaker, pussel och spel från alla Astrids berättelser. Här kan du hitta saker till både Madicken-, Ronja- och Bröderna Lejonhjärtafantasten. Många av varorna är exklusivt tillverkade för Astrid Lindgrens Värld.


 

karamellkokeriet_1

Nästgårds med Katthult ligger Karamellkokeriet. Där har vi tillverkning och försäljning av gammaldags karameller. Här bakar vi mintkyssar, marmelad och säljer andra godsaker från Mariannelunds karamellkokeri.


Posten

Här finner du vykort, frimärken, handdukar, muggar, bäddset och annat smått och gott som passar till ditt hem.


Lanthandeln

I vår lanthandel hittar du närproducerade delikatesser och hantverk. Här finner du bland annat charkuterier, konfektyr , livsmedel och många fina handgjorda produkter.