searchSymbol
hero
Pippi Långstrump

Här i Villa Villekulla, i utkanten av den lilla, lilla staden bor Pippi Långstrump. Hon bor här alldeles ensam. Nåja, kanske inte alldeles, alldeles ensam, om man ska vara riktigt noga. Hennes häst bor ju också här. Och så har hon en apa, som heter Herr Nilsson. Tommy och Annika heter Pippis lekkamrater, och de kommer ofta och hälsar på och leker hemma hos henne.

image

Villa Villekulla

Villa Villekulla har tre våningar och här finns det gott om utrymme för alla barn som vill hälsa på hemma hos Pippi. Det finns gott om plats att leka på, och mycket att upptäcka i salongen, i Pippis sovrum och i hennes kök.  Och om man vågar kan man ge sig upp på Pippis vind, och titta på alla saker hon har tagit med sig hem från sina resor på de sju haven. Pippi har lovat att det inte finns några gastar där – inte just nu i alla fall.

image

Teater

Här i Villa Villekulla kan du från säsongspremiären bland annat se föreställningen ”Här kommer Pippi Långstrump!”

Pippis pappa har blåst i sjön och försvunnit, men Pippi tror absolut inte att han har drunknat.
Det ligger ju nära till hands att tro att han har flutit i land på en ö och blivit kung där. Och det är just det som Pippi tror.

Inte anar hon att skeppet ”Hoppetossa” just har seglat in i hamnen med en mycket efterlängtad kapten och besättning ombord.

"Den som är
väldigt stark
måste också
vara väldigt
snäll."

Ur Känner du Pippi Långstrump?
image

Du kan läsa mer om Pippi Långstrump i böckerna: Känner du Pippi Långstrump? eller Pippi går i affärer.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.