Överallt letar soldater efter Jonatan Lejonhjärta. Men folket gömmer honom och sjunger hemliga sånger om ”Jonatan, vår frälserman” som ska rädda dem från tyrannen. I Törnrosdalen kommer Skorpan och soldaterna fram till ett litet hus, och där står en gammal man. Han heter Mattias och förstår att Skorpan är i knipa. Därför låtsas han vara Skorpans farfar, för att rädda honom från soldaterna. Men Mattias gömmer också en hemlighet, en hemlighet som Skorpan snart ska få reda på.

När Skorpan sett Jonatan, Orvar och soldaterna försvinna, träffar han några han känner igen. Det är Sofia, Hubert och… Jossi! Sofia vet fortfarande inte att Jossi är förrädaren! När Skorpan avslöjar honom flyr Jossi upp i bergen. Sen ger de sig av mot Törnrosdalen igen, för nu har dagen kommit – Stridens dag. Många skrik hörs i Törnrosdalen den dagen, men ett som inte liknar något annat. Katla har kommit – en uråldrig drakhona som kan förlama vem som helst med sin eld och som bara lystrar till Tengils stridslur.

Föreställningen ”Stridens Dag” innehåller scener och effekter som kan vara otäcka, och därför har vi valt att sätta en rekommenderad ålder från 9 år.

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt