searchSymbol

Välkommen till en sagolik september!

Helgöppet i september, fre-sön, 30/8-22/9, 10.00–17.00.

Fredagar, lördagar och söndagar i september kan du träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Rasmus på luffen och Karlsson på taket. Och på Lilla Scenen kan du varje dag ta del av dans och musik då bland annat fröken Prysselius stämmer upp till allsång, en numera klassisk programpunkt som kommit att bli mycket uppskattad och som i år har en mängd av spännande gäster. Alla våra miljöer förutom Villa Villekulla är öppna för lek.

Nästa år är det 75 år sedan boken om Pippi Långstrump publicerades. För att fira jubileet skapar vi en helt ny miljö till Pippi och hennes vänner. Nya Villa Villekulla öppnar i maj 2020. Villa Villekulla och vissa delar runt Villa Villekulla kommer därför vara avstängt under helgerna i september. Pippi och hennes vänner kan du träffa i Björkdungen, (området mellan Lilla scenen och Nils Karlsson Pysslings hus) och som gäst på Fröken Prysselius Allsång.

Läs mer om vårt dagsprogram för september här.

image

Leköppet i september

2-5, 9-12 & 16-19 september (måndag-torsdag), 10.00–15.00.
Då har vi leköppet i Astrid Lindgrens Värld med fri entré.
Inga karaktärer finns i parken men alla miljöer förutom Villa Villekulla är öppna för lek. Biografen är öppen och där visas korta smakprover ur Astrid Lindgren-filmer. Från och med den andra september, har restaurang Stadsmästargården öppet. Här hittar du förutom dagens lunch även vårt kafésortiment och lättare rätter. Där säljer vi även ett urval av de populäraste produkter som finns i parken.

image
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.