searchSymbol

När hösten kommer till Astrid Lindgrens Värld!

Höstlovsöppet: 19-20 oktober, och 26 oktober – 3 november, 10.00-17.00.

29 oktober -1 november kvällsöppet, 10.00-19.00.

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. Över 90 utställare finns på plats och bjuder på traditionell småländsk marknadsstämning. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen och Madicken och deras vänner.

Teaterprogram

image

Under årets höstlovsöppet är allt sig likt från föregående år. Eller nja, inte riktigt allt. Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar är här med familj och vänner under hela höstlovet. Du kommer att se dem spela upp scener från sina berättelser och träffa dem på marknaden.

Och precis som vanligt kan du också träffa Pippi Långstrump i parken. Men hon kommer inte finnas på plats i Villa Villekulla som hon brukar, för där ska nämligen göras fint inför nästa säsong då berättelsen om Pippi fyller 75 år.

Ladda ner vårt dagprogram för höstlovsöppet som pdf här 


Istället träffar du Pippi på följande ställen.

11.00 Pippi gästar Allsången (Lilla scenen)

11.45 Pippi med vänner leker i Den lilla, lilla staden.

14.15 Pippi med vänner leker vid Gammelgården.

16.30 Höstkalas (Lilla scenen)


 

image

Marknadsprogram

Precis som på en gammaldags marknad finns här massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från våra över 90 utvalda utställare. Många av dem säljer hantverk och mycket av det som finns är traditionellt. Här visas prov på skickligt hantverk och det mesta är lokalt producerat, inte minst maten. När magen börjar kurra finns det mycket gott att välja på. Vi lagar allt själva och försöker köpa råvaror och produkter från närområdet. Det vi serverar i våra restauranger Majkens mat och Stadsmästargården är rejäl småländsk husmanskost. Goda och vällagade rätter som köttbullar med potatismos och raggmunk med fläsk. Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde.


Ladda ner vår utställarlista som PDF här.

image
image
image
image

Aktivitetsprogram

Utöver vårt ordinarie dagsprogram händer det flera andra aktiviteter varje dag under höstlovsöppet. Exempelvis kan du få möjlighet att prova på glasblåsning, skulptera med is eller åka häst och vagn. Varje dag har vi gammaldags auktion. Auktionerna kommer att vara vid Gammelgården och alla intäkter går oavkortat till SOS Barnbyar.


Ladda ner vårt marknadsprogram som PDF här.

image

Ronja Rövardotter

Även i år är Ronja Rövardotter hela höstlovsöppet i Mattisskogen, så passa på att utforska Mattisborgen, från fängelsehålorna i källaren till Skalle-Pers tornrum och lyssna till rövarnas jojker och upptäck oknytt i Mystiska skogen. Förutom de tider som det är föreställning är de flesta karaktärerna här i Astrid Lindgrens Värld ute och flanerar runt på marknaden. Men Ronja och rövarna träffar du omkring Mattiskogen och i Mattisborgen, även mellan föreställningarna.

image
image

Kvällsöppet

På tisdag, onsdag, torsdag och fredag (29 oktober -1 november) har vi kvällsöppet i parken ända fram till klockan 19.00. Uppe vid Mattisborgen spelar vi föreställningarna med Ronja Rövardotter lite senare dessa fyra dagar. Kom hit efter jobbet eller bara för att uppleva parken i höstmörkret när den är upplyst av lampor, marschaller och eldkorgar. 

image

Priser

19 – 20/10 och 26/10 – 3/11    1 dag     2 dagar 
Gäster 0-2 år Gratis Gratis
Gäster 3-14 år 125 kr 170 kr
Gäster 15-65+ år 155 kr 220 kr

Parkering: 60 kr.
Födelsedagsbarn: Gratis för gäster mellan 3-14 år som fyller år samma dag som sitt besök (skall kunna styrkas med ID-handling).

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.