searchSymbol
hero

När hösten kommer till Astrid Lindgrens Värld!

Höstlovsöppet: 23-24 oktober, och 30 oktober – 7 november, 10.00-17.00.

2 november – 5 november kvällsöppet, 10.00-19.00.

Under höstlovet sjuder Astrid Lindgrens Värld av liv igen. Emil, Pippi, Ronja, Rasmus och Paradis – Oskar är här alla höstlovs- och marknadsdagar och för leksugna barn och vuxna finns det mycket roligt att göra.

image

Teaterprogram

Varje dag under Höstlovsöppet spelar vi cirka 25 föreställningar i parken. I Katthult gör Emil hyss till pappa Antons förargelse, i Villa Villekulla försöker Kling och Klang få fatt på Pippi Långstrump och i Mattisborgen hoppar Ronja och Birk över Helvetesgapet. Även i Junibacken och och där Rasmus på luffen befinner sig så framförs scener ur böckerna.

Årets teaterprogram hittar du här.

image

Utställare

Även i år arrangerar vi en traditionell höstmarknad här i Astrid Lindgrens Värld. Marknaden är öppen under alla dagar vi har höstlovsöppet och programmet är lika spännande som under tidigare år. Över 70 hantverkare och utställare finns på plats med ett stort utbud av slöjdalster, traditionellt hantverk och smakrika delikatesser. Förutom allt intressant som utställarna har med sig till parken så kan ni hitta väldigt mycket roligt i våra egna butiker, Bokhandeln, Alms Diversehandel, Pippi-butiken, Emil-butiken och vår Lanthandel. De har öppet alla marknadsdagarna precis som flera av våra restauranger och kaféer. Välkommen på en traditionell, småländsk marknad!

 

Marknadsprogram

Utöver vårt ordinarie dagsprogram händer det flera andra aktiviteter varje dag under höstlovsöppet. Exempelvis kan du få möjlighet att prova på glasblåsning, skulptera med is eller åka häst och vagn.

Ladda ner marknadsprogrammet här som PDF

image
image
image
image
image

Ronja Rövardotter

Även i år är Ronja Rövardotter hela höstlovsöppet i Mattisskogen, så passa på att utforska Mattisborgen, från fängelsehålorna i källaren till Skalle-Pers tornrum och lyssna till rövarnas jojker och upptäck oknytt i Mystiska skogen. Förutom de tider som det är föreställning är de flesta karaktärerna här i Astrid Lindgrens Värld ute och flanerar runt på marknaden. Men Ronja och rövarna träffar du omkring Mattiskogen och i Mattisborgen, även mellan föreställningarna.

image
image

Kvällsöppet

Tisdag till fredag (2 november -5 november) har vi kvällsöppet i parken ända fram till klockan 19.00. Uppe vid Mattisborgen spelar vi föreställningarna med Ronja Rövardotter lite senare dessa fyra dagar. Kom hit efter jobbet eller bara för att uppleva parken i höstmörkret när den är upplyst av lampor, marschaller och eldkorgar. 

image

Priser

23 – 24/10 och 30/10 – 7/11    1 dag     2 dagar 
Gäster 0-2 år Gratis Gratis
Gäster 3-14 år 150 kr 215 kr
Gäster 15-65+ år 165 kr 230 kr

Parkering: 60 kr.
Födelsedagsbarn: Gratis för gäster mellan 3-14 år som fyller år samma dag som sitt besök (skall kunna styrkas med ID-handling).

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.