searchSymbol
hero

När hösten kommer till Astrid Lindgrens Värld!

Höstlovsöppet: 23-24 oktober, och 30 oktober – 7 november, 10.00-17.00.

2 november – 5 november kvällsöppet, 10.00-19.00.

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. Utställare finns på plats och bjuder på traditionell småländsk marknadsstämning. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen och Madicken och deras vänner.

image

Teaterprogram

Under årets höstlovsöppet är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar här med familj och vänner. Du kommer att se dem spela upp scener från sina berättelser och träffa dem på marknaden.

Årets teaterprogram hittar du här.

image

Marknadsprogram

Precis som på en gammaldags marknad finns här massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från våra utvalda utställare. Många av dem säljer hantverk och mycket av det som finns är traditionellt. Här visas prov på skickligt hantverk och det mesta är lokalt producerat, inte minst maten. När magen börjar kurra finns det mycket gott att välja på. Vi lagar allt själva och försöker köpa råvaror och produkter från närområdet. Det vi serverar i våra restauranger Majkens mat och Stadsmästargården är rejäl småländsk husmanskost. Goda och vällagade rätter som köttbullar med potatismos och raggmunk med fläsk. Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde.

Ladda ner marknadsprogrammet här som PDF

image
image
image
image

Aktivitetsprogram

Utöver vårt ordinarie dagsprogram händer det flera andra aktiviteter varje dag under höstlovsöppet.

image

Ronja Rövardotter

Även i år är Ronja Rövardotter hela höstlovsöppet i Mattisskogen, så passa på att utforska Mattisborgen, från fängelsehålorna i källaren till Skalle-Pers tornrum och lyssna till rövarnas jojker och upptäck oknytt i Mystiska skogen. Förutom de tider som det är föreställning är de flesta karaktärerna här i Astrid Lindgrens Värld ute och flanerar runt på marknaden. Men Ronja och rövarna träffar du omkring Mattiskogen och i Mattisborgen, även mellan föreställningarna.

image
image

Kvällsöppet

Tisdag till fredag (2 november -5 november) har vi kvällsöppet i parken ända fram till klockan 19.00. Uppe vid Mattisborgen spelar vi föreställningarna med Ronja Rövardotter lite senare dessa fyra dagar. Kom hit efter jobbet eller bara för att uppleva parken i höstmörkret när den är upplyst av lampor, marschaller och eldkorgar. 

image

Priser

23 – 24/10 och 30/10 – 7/11    1 dag     2 dagar 
Gäster 0-2 år Gratis Gratis
Gäster 3-14 år 150 kr 215 kr
Gäster 15-65+ år 165 kr 230 kr

Parkering: 60 kr.
Födelsedagsbarn: Gratis för gäster mellan 3-14 år som fyller år samma dag som sitt besök (skall kunna styrkas med ID-handling).

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.