När hösten kommer till Astrid Lindgrens Värld

Höstlovsöppet: 18-20 oktober, och 26 oktober – 3 november, 10.00-17.00.
29 oktober – 1 november kvällsöppet, 10.00-19.00.

Köp biljett

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden i parken går i en gul-röd skala och solen sjunker ner bakom trädtopparna redan under eftermiddagen. När det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp och den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja rövardotter, Madicken och Rasmus på Luffen och deras vänner och familjer.

Teaterprogram

Varje dag under Höstlovsöppet spelar vi cirka 25 föreställningar i parken. I Katthult gör Emil hyss till pappa Antons förargelse, i Villa Villekulla försöker Kling och Klang få fatt på Pippi Långstrump och i Mattisborgen hoppar Ronja och Birk över Helvetesgapet. Även i Junibacken och där Rasmus på luffen befinner sig så framförs scener ur böckerna.

En småländsk marknad

Även i år arrangerar vi en traditionell höstmarknad här i Astrid Lindgrens Värld. Marknaden är öppen under alla dagar vi har höstlovsöppet och programmet är lika spännande som under tidigare år. Ca 60 hantverkare och utställare finns på plats med ett stort utbud av slöjdalster, traditionellt hantverk och smakrika delikatesser, det finns en saluhall med ett stort utbud matprodukter och såklart även möjlighet att äta och dricka något gott och värmande.

Förutom allt intressant som utställarna har med sig till parken så kan ni hitta väldigt mycket roligt i våra egna butiker Alms Diversehandel, Halldéns bokhandel, Pippi-butiken, Emil-butiken och vår Lanthandel. De har öppet alla marknadsdagarna precis som flera av våra restauranger och kaféer.

Kvällsöppet

Tisdag till fredag, 29 oktober – 1 november, har vi kvällsöppet i parken ända fram till klockan 19.00. Uppe vid Mattisborgen spelar vi föreställningarna med Ronja Rövardotter lite senare dessa fyra dagar.

”Skalle-Per hade rätt. När de underjordiska kom upp i skogen med sina klagosånger, då var det höst. Även om Birk och Ronja inte ville medge det. Långsamt hade sommaren dött, höstregnen satte in så pinande envist att till och med Ronja for illa av det, fastän hon annars brukade tycka om regn.”

Till öppettider och kalender

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt