Pippi Långstrump

I Villa Villekulla bor Pippi Långstrump. Hon bor här alldeles ensam. Nja, kanske inte helt ensam, om man ska vara riktigt noga. Hennes häst bor ju också här. Och så har hon en apa, som heter Herr Nilsson. Tommy och Annika heter Pippis lekkamrater, och de kommer ofta och hälsar på och leker hemma hos henne. Nästan lika ofta får hon besök av konstaplarna Kling och Klang, i sällskap med fröken Prysselius som försöker få in Pippi på ett barnhem.

Infall och påhitt ihop med Pippi

”Vem vill följa med på sakletning?” En sådan fråga från Pippi brukar resultera i mängder av barnhänder som räcks upp. Det är inte bara sakletningen som gör Pippi populär. Det är självklart alla andra spännande infall och påhitt som man får vara del av när man hälsar på hos henne i Villa Villekulla, eller i hamnen där fartyget Hoppetossa ligger förtöjt. Du är välkommen in i Villa Villekulla även när Pippi inte är där. Tre lekvänliga våningar finns att upptäcka i det något knasiga huset som är Pippis hem.

Villa Villekulla

Kliv rakt in i sagan

Här i Villa Villekulla kan du träffa många av de karaktärer ni känner från böckerna och filmerna om Pippi: Dunder-Karlsson och Blom, Kling & Klang, Kapten Långstrump, matroser och pirater, Prussiluskan och naturligtvis Pippi Långstrump. I sjön bredvid kan Hoppetossa plötsligt komma seglandes.

Läs mer om Villa Villekulla

“Det är absolut bäst för små barn att ha det lite ordnat. Allra helst om dom får ordna det själv!”

Pippi, ur Pippi Långstrump går ombord

Flaskpost

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt