searchSymbol

Bra att veta inför ditt besök

Brand

Brandsläckare finns utplacerade på området. I området med platsnummer 100–138 finns en separat räddningsinfart. För mer info se områdeskarta.

Butik

På andra sidan av Astrid Lindgrens Världs stora huvudparkering ligger vårt gästboende med stugor och hus i Den lilla staden. I receptionsbyggnaden finns en liten butik där du hittar mat, dricka, fika, souvenirer och diverse förnödenheter. Varje morgon kan du köpa färska frallor och nybryggt kaffe i butiken. Det går också bra att beställa frallor kvällen innan för att inte riskera slutförsäljning. Receptionens öppettider hittar du på vår hemsida.

Om du behöver göra något större inköp finns det två livsmedelsbutiker mindre än 1 km från husbil- och husvagnsområdet.

Entrébiljetter

Om du har bokat entrébiljetter till Astrid Lindgrens Värld så får du dessa mailade till dig då bokningen är fullt betald, skriv ut dem och ta med till parken eller skanna dem direkt i entrén genom din telefon. Biljetterna registreras på ankomstdagen men ni väljer själva vilken dag under er vistelse som ni besöker parken. Flerdagarsbiljetter gäller dagar efter varandra.

Frukost (endast förbokning)

På restaurang Majkens Mat dukas det varje morgon upp en god och mättande frukostbuffé för våra boendegäster. Du bokar frukosten direkt vid bokningstillfället eller via min bokning fram till två dagar före ankomst. Begränsat antal platser.

Grillar

Det finns flera gemensamma grillar som ni gärna får använda. Grillkol och tändvätska finns att köpa i butiken i gästboendet Lilla Staden.

Du får gärna grilla vid din plats men tänk på brandrisken och placera alltid grillen på den grusade ytan. Det är inte tillåtet att använda engångsgrillar på området.

Gråvatten/Latrin

Vid utfarten finns en tömning- och påfyllnadsstation utrustad med gråvattentömning, både manuell och automatisk latrintömning från CamperClean (ej fasta tankar), samt påfyllnad av färskvatten.

Vid servicehuset finns en manuell latrintömning.

Husdjur

Husdjur är välkomna på området men hundar ska alltid hållas kopplade.

Hjärtstartare

Det finns en hjärtstartare placerad på informationsbyggnaden till höger om servicebyggnaden.

Källsortering

Sopor ska läggas i avsedda kärl. Det finns två källsorteringsstationer på området.

Ordningsregler

De allra flesta som bor hos oss är barnfamiljer. Vi vill att alla ska kunna sova gott om natten och vakna utvilade inför en dag i parken. Visa hänsyn och respektera att det ska vara lugnt, tyst och ingen trafik på området mellan kl. 22.00 och 08.00 undantaget in- och utcheckning.

Reception

Området är obemannat. För att kontakta personal på plats ring 0492-56 47 70 eller besök oss i gästboendet Den lilla staden. Vid akuta ärenden efter receptionens öppettider finns ett journummer att ringa. Receptionens öppettider och journummer hittar på informationsbyggnaden till höger om servicebyggnaden.

Restauranger

När du besöker Astrid Lindgrens Värld finns det många restauranger inne i parken. I Stadsmästargården serveras det under de flesta kvällarna under sommartid en kvällsbuffé. Den kan bokas vid bokningstillfället eller via min bokning fram till två dagar före ankomst

Servicehus

På området finns ett mindre servicehus med duschrum (dam/herr), toaletter, kök och utedisk samt en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Servicehuset är tillgängligt dygnet runt och ingår i dygnspriset. Tvättstugan är dock tillgänglig mellan kl. 8.00 och 21.30.

Wi-Fi

Området är utrustat med gratis Wi-Fi. Lösenord får du skickat till dig via sms efter incheckning.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.