searchSymbol

astrid lindgrens världs gästboende

 

Vi hoppas att du ska trivas hos oss och sova gott under nattens timmar. Utspritt mellan gårdar och stugor finns lek i många olika former. Här finns bland annat båtar man kan klättra och åka kana i, träddjur som man kan rida på och mata, eller kanske man vill klä ut dig i de tidsenliga utklädningskläderna som hänger i rådhuset. Ta dig gärna tid att undersöka området och hitta den lek som passar just dig och dina barn, Och leken kan pågå fritt, då det med hänsyn till våra små gäster är bilfritt vid våra boenden. Om du har några frågor eller vill lägga till något tillval till ditt boende så är du alltid välkommen att kontakta receptionen så hjälper vi dig.
Om du upptäcker fel eller brister i ditt boende, ska du direkt anmäla det till receptionen så vi får en chans att rätta till det. Är receptionen stängd så dokumentera och meddela senast kl.10.00 dagen efter.  Är det akuta fel ring fastighetsjouren. Telefonnummer hittar du på ditt ankomstkuvert.

Receptionens öppettider:

Huvudsäsong

17/5                    15.00 – 21.00
18/5 – 17/8       08.00 – 21.00
18/8                    08.00 – 11.00

Sensommaröppet (22/8-22/9)

Torsdag             15.00 – 19.00
Fredag               08.00 – 19.00
Lördag               08.00 – 19.00
Söndag              08.00 – 11.00

Höstlovsöppet

19/10                 15.00 – 20.00
20/10                08.00 – 20.00
21/10                 08.00 – 11.00
25/10                 15.00 – 20.00
26/10 – 2/11     08.00 – 20.00
3/11                    08.00 – 11.00

Viktiga telefonnummer:

Receptionen 0492-56 47 70
Sjukvårdsupplysningen 1177
SOS – Alarm 112

Bra att veta A-Ö

Allergi

Inget av våra boenden är allergisanerade.
Husdjur är tillåtna endast i angivna boenden. Vi kan inte garantera helt husdjursfria/allergisanerade boenden.

Avresa

Gå igenom checklistan på sista sidan under denna flik före avresa. Observera att det även finns checklista för dig som har köpt slutstädning.

Bagagevagn

Låna gärna en bagagevagn om du har mycket att bära. Du hittar bagagevagnarna vid gästboendeparkeringarna. När du har lastat av, ställ tillbaka vagnen så nästa gäst kan låna den. Bagagevagnar får användas vid gästboendeområdet. I parken kan du istället hyra en skrinda.

Barnsäng/barnstol

Vi har ett begränsat antal barnsängar och barnstolar. Barnstol finns i alla boenden i Den lilla staden. I övriga boenden kan barnstol lånas i receptionen. Barnsäng kan hyras för 150 kr/natt. Kontakta receptionen.

Butik

I vår butik i receptionsbyggnaden hittar du det mesta, allt från frukosttillbehör, såsom pålägg, mjölk och yoghurt, till andra livsmedel. Det finns såklart även hygienartiklar, leksaker, kaffe, te och glass samt tillbehör för grillning. Varje morgon kan du köpa färska frallor och nybryggt kaffe. Det går också bra att beställa frallor kvällen innan. Om du behöver göra större inköp finns det en välsorterad livsmedelsbutik ca 10-15 min promenadavstånd från Astrid Lindgrens Värld. Följ gångvägen från parkens huvudentré.

Brandlarm

Brandlarm i Den lilla staden går direkt till SOS och kan/får inte plockas ned! Övriga boenden har batteridrivna larm.

Entrébiljetter till Astrid Lindgrens Värld

Dina entrébiljetter skannar du hos våra värdar vid entrén och det går bra att ta med sig både utskrivna eller i telefon. Om du behöver lämna parken under dagen, kontakta värdarna vid informationen för att få återinträdesbiljett. Har du bokat dina entrébiljetter som tillval i din boendebokning så får du tillgång även till den entrégrind som gäller bara för våra boendegäster och som finns i direkt anslutning till Den lilla staden. Övriga entrébiljetter hänvisas till huvudentrén.

Express-utcheckning

Om du måste checka ut tidigt och/eller har allt klart med din bokning kan du gärna använda dig av vår express-utcheckning. Lägg nyckeln i avsedd brevlåda vid receptionens entré.

Fel och brister i boendet

Vid eventuella fel eller brister i boendet eller oklarheter kring din bokning, vänligen kontakta receptionen direkt vid ankomst så vi kan rätta till det. Är receptionen stängd så meddela om felet senast kl.10.00 dagen efter. Är det akuta fel ring numret till fastighetsjouren som du hittar på ankomstkuvertet.

Frukost

I en av parkens restauranger intill boendet dukas det varje morgon upp en god och mättande frukostbuffé för våra boendegäster. Här finns nygräddat bröd, mjölk, olika pålägg och flingor liksom havregrynsgröt. Vi har också ett sortiment för gluten och laktosintoleranta.

Första sittningen: 07.30-08.30 (15/6 – 18/8)
Andra sittningen: 08.45-10.00

För dig som är morgonpigg och vill få ut så mycket som möjligt av dagen erbjuder vi under huvudsäsongen den tidiga frukostsittningen.
Vår frukost är väldigt populär och brukar snabbt bli fullbokad, har du glömt att boka kan du naturligtvis fråga i vår reception om det finns platser kvar. Frukosten serveras i första hand endast för gäster som bor i vårt gästboende. (OBS! Entré till parken från frukostserveringen är inte möjlig, vi hänvisar istället till entrégrindarna.)

Frysklampar

Du kan lämna in dina frysklampar utan avgift (se karta på ankomstkuvertet var du lämnar in dem).

Grillar

Det finns flera gemensamma grillplatser som du gärna får använda. Grillkol och tändvätska finns att köpa i vår affär i receptionsbyggnaden.
Vi hänvisar till dessa grillplatser för allas säkerhet. Engångsgrillar är ej tillåtet på området.

Husdjur

I de flesta av våra hustyper tillåts husdjur.
Med hänsyn till allergiker ska det vara husdjursfritt i de hustyper där det anges (husdjursfritt) efter husnamnet.

Internet

Nätverk: ALV_guest
Lösenord: pippisnilsson

Lakanset

Om du har glömt ta med dig egna lakan/handdukar kan du hyra detta i vår reception för 185 kr/set. Upptäcker du detta efter receptionens stängning finns det extra lakanset i lådan bakom receptionsbyggnaden.. Hämta lakanen och betala i receptionen morgonen efter. Hyrt sänglinne lämnas innanför ytterdörren i din stuga.

Lekplats

Utspritt mellan gårdarna finns lek i många olika former. Här finns bland annat båtar man kan klättra och åka kana i, trädjur man kan rida på och mata eller kanske man vill klä ut sig i de tidsenliga utklädningskläderna som hänger i rådhuset? Passa på att undersöka området så du hittar den lek som passar just dig och dina barn.

Mat

Våra boenden är utrustade med kök och tillbehör för att laga sin egen middag. I vår butik i receptionsbyggnaden hittar du det mesta för din matlagning.
På Stadsmästargården serveras det under de flesta kvällarna under sommaren, en kvällsmeny. Den kan bokas vid bokningstillfället eller vid receptionen. Öppettider och priser finns vid receptionen.

Parkering

I vårt boendeområde är det bilfritt. Under den tid du är incheckad i boendet ingår parkering vid den intilliggande parkeringsplatsen för gästboendet. Övrig tid står du även gratis vid vår huvudparkering. Visa upp din boendebokning för parkeringsvärdarna så får du en giltig parkeringsbiljett, eller hämta en i receptionen.

Rökning

Det är inte tillåtet med rökning i något av våra boenden eller gemensamma utrymmen. Använd gärna vår rökruta vid avlastningszonen intill parkeringen.

Sopor

Dessa finns på tre platser för sophantering på Gästboendeanläggningen. Vid parkeringen intill Gran- och Ekebostugorna, vid incheckningsparkeringen, samt i övre boendedelen intill gångvägen till parken. Dessa finns utmärkta på kartan på vår hemsida.

Städning

Du städar själv ditt boende före avresa. Varje boende har egen disk- och städutrustning. Se checklistan för städning som du fick vid incheckning.
Har du beställt slutstädning gör vi det mesta åt dig men det finns några rader i checklistan även för dig att göra innan avresan. Observera att det inte ingår diskning i köpt slutstädning. Om det ej är diskat vid bokad slutstäd efterdebiteras 300 kr. Om boendet lämnas ostädad debiteras 2000 kr i efterhand.

Tvättmöjligheter

I servicebyggnaden vid husvagns- och husbilsområdet finns ett antal tvättmaskiner och torktumlare att använda kostnadsfritt. Kontakta receptionen för bokning av tid och dörrkod.

Utcheckning

Utcheckning är senast kl.10.00 vid bokad slutstädning och senast kl.11.00 om du städar själv. Vid utcheckning lämnar du nyckeln i receptionen eller i vår expresslåda som sitter utanför receptionen. Glöm inte att före avresa gå igenom den checklista du fick vid ankomst.

 

ÖVRIGT - REGLER

  • Det antal gäster som har bokats för boendet är också det antal som bl a av säkerhetsskäl tillåts övernatta i boendet. Om det tillkommer gäster, vänligen meddela detta i receptionen.
  • Astrid Lindgrens Världs gästboende är en familjeanläggning. Mellan klockan 22.00-07.00 ska alla gäster iaktta största hänsyn och tystnad gentemot övriga gäster.
  • Ingen biltrafik får ske på området.
  • Husdjur är tillåtna endast i angivna boenden. Överträdelse med sanering som följd beivras med 5 000 – 10 000 kr. Alla djur måste vara kopplade på området.
  • Vi kan inte garantera helt husdjursfria/allergisanerade boenden.
  • Rökning är strikt förbjudet i alla boenden och lokaler. Överträdelse med sanering som följd beivras med 5 000 – 10 000 kr.
  • Du som gäst är ansvarig och ersättningsskyldig för eventuella skador på fastighet eller inventarier som uppkommer under vistelsen. Vid borttappade nycklar som kräver låsbyte blir du också ersättningsskyldig.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.