Fira Höstlov i Astrid Lindgrens Värld

28 oktober – 5 november, 10.00-17.00.
2-3 november kvällsöppet, 10.00-19.00.

Under höstlovet har vi öppet hela veckan, då sjuder Astrid Lindgrens Värld av liv igen. Emil, Pippi, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar är alla här. Hela parken är öppen för lek och äventyr. Här finns hantverk, lokala matvaror och underhållning av alla de slag. I tillägg till vårt ordinarie program erbjuder vi en mängd extra aktiviteter. Välkommen till Astrid Lindgrens Värld, en sagolik plats där de mest oväntade sakerna kan hända!

 

Teaterprogram

Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken och Rasmus och Paradis-Oskar som är här med familj och vänner under hela Höstlovet. Du kommer att se dem både i sina miljöer där de spelar upp scener från berättelserna, på Lilla Scenen, och runt om på marknaden. Här hittar du vårt teaterprogram med tider och hållpunkter på en del av allt som händer under Höstlovsöppet.

Marknadsprogram

Precis som på en gammaldags marknad finns här massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från våra över 90 utvalda utställare. Många av dem säljer hantverk och mycket av det som finns är traditionellt. Här visas prov på skickligt hantverk och det mesta är lokalt producerat, inte minst maten.
När magen börjar kurra finns det mycket gott att välja på. Vi lagar allt själva och försöker köpa råvaror och produkter från närområdet. Det vi serverar i våra restauranger Majkens mat och Stadsmästargården är rejäl småländsk husmanskost. Goda och vällagade rätter som köttbullar med potatismos, kroppkakor, raggmunk med fläsk.Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde.

Välkommen till en äkta småländska höstmarknad!

Aktivitetsprogram

Alla dagar under Höstlovsöppet så bjuder vi en mängd extra aktiviteter i parken i tillägg till vårt ordinarie program. Vissa av dem är uppvisningar och vissa av dem kan man både titta på och få möjlighet att själv testa såsom
exempelvis: glasblåsning, skulptera med is eller baka karameller.
Fyra dagar 28, 29, 30 och 31/10 så kommer vi ha en gammeldags auktion vid Gammelgården.  Under auktionen har du möjlighet att buda på olika saker, exempelvis årskort för familjen till Astrid Lindgrens Värld. Alla intäkter från auktionen kommer gå oavkortat till SOS Barnbyar.