Bo med parken utanför knuten

Astrid Lindgrens Värld har många olika boendealternativ. Vår nybyggda ”Den lilla staden” med boende i olika storlekar från det lilla torpet till den stora villan med plats för många. Vill du bo i stuga kan du välja allt från en enklare campingstuga med dusch och toalett i vårt moderna servicehus (dusch, toaletter, kök och tvättrum) till att bo i en modern stuga med eget badrum och kök. Alla våra boenden bokas till grunden som självhushållsboende men du kan också lägga till hyra av lakan, slutstädning och frukost. Detta gör du i samband med din bokning eller via ”min boendebokning” senast 2 dagar före ankomst.I anslutning till vår stugby finns dessutom ett flertal husvagn- och husbilsplatser, som alla har elstolpar. Du har även fri tillgång till vårt servicehus dygnet runt.


Våra olika boenden

Den lilla staden

Här bor du bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Husen är byggda i genuin svensk hantverkstradition, med varierande storlek och utförande. I Den lilla staden hittar du gammeldags stadslängor, villor, bodar och torp. Läs mer här.


Stugor

Vi har fyra olika stugtyper som är mellan  10 – 35 kvm. Med varierande antal bäddar. Läs mer här.


Campingplatser

Vi har 43 stycken husvagns- och husbilsplatser, alla platser har el. Vårt servicehus är öppet dygnet runt där du har fri tillgång duschar, toaletter, kök och tvättstuga. Läs mer här.


Ställplats

På vår parkering har du möjlighet att stanna till med husvagn/husbil över natten. Det ingår ingen el i platsen, men däremot har du tillgång till toalett. Läs mer här.


 

 

Boka

Välj boendetyp och se vilka dagar det finns ledig plats. Klicka på en dag för att boka.

Översiktskarta, i PDF-format,  finner du här.

Information

Entrébiljetter till Astrid Lindgrens Värld

Dessa kan du köpa i samband med ditt boende hos oss. Efter att bokningen är fullt betald får du en orderbekräftelse via e-post som innehåller en PDF-fil med entrébiljetterna. Biljetterna aktiveras när du går in i parken och är giltiga den dagen eller dagarna beroende på vad du valt för typ av biljett. Boka här.


Grilla

Du får gärna grilla, men tänk på brandrisken och släng eventuella engångsgrillar och kol i de metalltunnor som finns vid våra sopstationer.

 


Receptionens öppettider och kontakt:

För- och huvudsäsong

17/5 – 23/6 08.00 – 20.00

24/6 – 4/8 08.00 – 21.00

5/8 – 25/8 08.00 – 20.00

Helgöppet i september (29/8-22/9)

torsdag 15.00 – 19.00

fredag 08.00 – 19.00

lördag 08.00 – 19.00

söndag 08.00 – 11.00

Höstlovsöppet (vecka 44)

25/10 15.00 – 19.00

26/10 – 2/11 08.00 – 18.00

3/11 08.00 – 11.00

Receptionen är bemannad under öppettider ovan och har telefonnummer 0492-564 770.


Beställning och betalning

Beställningen är bindande för parterna när den angivna anmälningsavgiften är betald. Anmälningsavgiften samt eventuellt avbeställningsskydd skall vara Astrid Lindgrens Värld gästboende tillhanda senast 10 dagar efter bokningstillfället. I annat fall har vi rätt att avboka stugan. Slutbetalningen skall vara oss till handa senast 30 dagar före ankomst. Observera: Om du bokar stuga med ankomst inom fyra veckor måste du betala hela summan vid bokningstillfället med vår kreditkortstjänst. Om du väljer att betala mot pappersfaktura tillkommer en avgift på 70 kr.


Avbeställning utan avbeställningsskydd

Vid avbeställning utan avbeställningsskydd när det är mer än 30 dagar kvar till ankomst återbetalas inte anmälningsavgiften. Vid avbeställning utan avbeställningsskydd när det är mindre än 30 dagar kvar till ankomst återbetalas inte bokningsbeloppet.


Avbeställning med avbeställningsskydd

Ingår avbeställningsskydd i hyresavtalet och du avbeställer före tillträdesdagen på grund av, och styrkt med intyg av legitimerad läkare, akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall som drabbat dig själv eller maka/e, barn, föräldrar, syskon eller personer med vilken du sammanbor under äktenskapsliknande former, debiteras endast avbeställningsskyddet.
När avbeställningen sker måste du uppge bokningnummer, namn samt tillträdelsedatum. Du kan i efterhand skicka in handlingar för att styrka avbeställningen. Till dess att inga handlingar inkommit till Astrid Lindgrens Värld förblir bokningen hos oss. Eventuellt sjukintyg måste vara oss tillhanda senast 30 dagar efter avbokningstillfället. Avbeställningsskyddet är en försäkringspremie som aldrig återbetalas.

Annat boende i trakten

Utöver vår eget gästboende så finns det ett stort antal hotell, stugbyar och campingar som samarbetar med oss och som erbjuder boende med entré till Astrid Lindgrens Värld. Både paket med en och två dagar i parken. I menyn här till vänster finner du dessa boendealternativ under rubriken ”Alternativt boende” eller så klickar du här!