searchSymbol
hero

Kliv rakt in i berättelserna

Astrid Lindgrens Värld är inte en utan flera världar. På en och samma dag kan du besöka Villa Villekulla, Katthult, Mattisskogen, Törnrosdalen och många andra platser från Astrid Lindgrens böcker. Här är det fritt fram att leka, både inuti byggnaderna och i de omgivande miljöerna, så länge det inte pågår en teaterföreställning vill säga.

Karaktärer
Pippi Långstrump

Här i Villa Villekulla, i utkanten av den lilla, lilla staden bor Pippi Långstrump. Hennes häst bor ju också här. Och så har hon en apa, som heter Herr Nilsson. Tommy och Annika heter Pippis lekkamrater, och de kommer ofta och hälsar på och leker hemma hos henne.

Karaktärer
Emil i Lönneberga

Här i Katthult bor Emil med sin pappa som heter Anton, sin mamma som heter Alma och sin lilla syster Ida. Drängen Alfred bor i drängkammaren och pigan Lina sover i köket i den blåa utdragssoffan. Och så bor här en massa kor, hästar, grisar och höns förstås.

Karaktärer
Ronja Rövardotter

Den natten då Ronja föddes gick åskan över bergen, blixten slog ner och klöv den uråldriga Mattisborgen i två delar. Här växer Ronja upp med Lovis, Mattis och deras tolv rövare. Och hon upptäcker så småningom världen utanför, som är full av härligheter men också farligheter

Karaktärer
Bröderna Lejonhjärta

”Hur kan det få vara så hemskt”, frågar Skorpan sin storebror Jonatan, ”hur kan det få vara så hemskt att en del måste dö när dom inte har fyllt tio år ens?” ”Vet du Skorpan, jag tror inte att det är så hemskt”, säger Jonatan. ”Jag tror att du får det härligt.”

Karaktärer
Karlsson på taket

Karlsson är, enligt sig själv vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Med en propeller på ryggen flyger han runt över Vasastan i Stockholm och landar i sitt eget lilla stökiga hus, på taket till ett vanligt hyreshus, där den alldeles vanliga Lillebror bor med sin alldeles vanliga familj.

Karaktärer
Madicken

Här i Junibacken, i det röda huset nere vid ån bor Madicken. Här bor också mamma och pappa och lilla syster Lisabet, och så Alva förstås. Där inne i Nilssons kök brukar Abbe stå och baka kringlor som tant Nilsson ska sälja på torget.

Karaktärer
Rasmus på luffen

Rasmus har rymt från barnhemmet Västerhaga för att försöka hitta ett nytt hem åt sig. Där träffar han Paradis-Oskar – ”Paradisets luffare och Guds rätte gök”, som är ute på luffen och vandrar med sitt handklaver.

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.