searchSymbol
hero

Inför ditt besök

Vi planerar att öppna Astrid Lindgrens Värld den 28 maj.

Vi vet ännu inte vilka förutsättningar som kommer råda då, men vi ser positivt på att få öppna.

I denna annorlunda tid, då ingenting är som det brukar, får vi alla anpassa oss och hitta nya sätt.

Vi har anpassat vår verksamhet efter regeringens och Folkhälsomyndighetens rådande riktlinjer och rekommendationer och jobbat fram rutiner och åtgärder för att kunna öppna på ett så tryggt sätt som möjligt.

Biljetter och betalmedel

För att undvika trängsel så kommer all biljettförsäljning ske online. Vi kommer endast ta emot ett begränsat antal gäster per dag, så därför måste alla förboka sitt besök.

Hela parken kommer vara kontantfri.

Teaterprogram

Vi har utökat vårt program för att på ett tryggt sätt kunna visa flera föreställningar av Astrid Lindgrens berättelser under en dag. Föreställningar i respektive miljö kommer visas flera gånger per dag och du behöver förboka de föreställningar som du vill se under ditt besök. En dag i Astrid Lindgrens Värld kommer således vara annorlunda än tidigare.  Vi gör denna förändring för att kunna säkerställa distanshållning och vi vill också förtydliga att 90% av alla våra föreställningar sker utomhus.

Vi kommer begränsa antalet gäster per föreställning för att säkerställa distanshållningen. Våra värdar kommer slussa in gästerna till scenplatserna, utan risk för trängsel och med avstånd mellan varje sällskap.

Entré och publikvärdar

Vi kommer ha fler publikvärdar vid entrén för att styra flödet och vi kommer öka antalet entréer in till parken för att förhindra köbildning.

Hygien

Handspritstationer och handtvätt kommer finnas tillgängligt på flera platser i parken.

Vi kommer öka och förstärka våra städrutiner på alla inomhuslokaler och utomhusmiljöer.

De lokaler där vi har inomhuslek kommer desinficeras med jämna mellanrum.

Vi kommer också utbilda alla medarbetare gällande hygien, social distansering och andra säkerhetsregler.

Skyltar och avståndsmarkeringar

Vi kommer att ha skyltar och avståndsmarkeringar på golvet i våra butiker, restauranger och kaféer för att underlätta vid eventuella köbildningar.

Vår personal

All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har symptom, och dem måste vara symptomfria i två dagar innan de börjar jobba.

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.