searchSymbol
hero

Mat och Dryck

Dagar fyllda av lek kräver då och då en paus för att fylla på energiförråden. Till oss får du gärna ta med dig din egen mat och slå dig ner på någon av våra trevliga picknickplatser. Om du väljer något av våra matställen kan du vara säker på att du får bra och nyttig mat.  I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten. Här hittar du redig småländsk husmanskost som stekt fläsk med raggmunk. Men det finns också köttbullar med potatismos, pannkakor och mycket annat. Till den här säsongen har vi valt att lägga till ännu fler grönsaker på våra tallrikar och vi erbjuder fler vegetariska alternativ. Om någon i familjen är allergisk eller av annan orsak behöver specialkost erbjuder vi även ett eller flera allergialternativ.

Karaktärer
Restauranger

I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten. Här hittar du redig småländsk husmanskost som isterband med kokt potatis och stekt fläsk med raggmunk.

Karaktärer
Kaféer

I våra kaféer i parken kan du välja mellan kakor, bullar, bakverk, rejäla smörgåsar gjorda på bröd från Vimmerbys lokala bageri och lättare rätter. Alla kaféer erbjuder även varma och kalla drycker samt små och stora glassar.

Karaktärer
Lättare mat

I Astrid Lindgrens Värld finns det gott om mindre matställen som erbjuder; bullar, rejäla smörgåsar, matiga sallader och grillad och kokt korv med bröd eller vårt eget potatismos.

Karaktärer
Allergiinformation

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. I de fall där vi behöver ta hänsyn till någon intolerans eller allergi försöker vi erbjuda alternativ att välja på.

Karaktärer
Picknick och grillplatser

Ska man orka leka måste man äta. Och det finns gott om picknickställen här i Astrid Lindgrens Värld. Har ni med er egen mat får ni gärna slå er ner på någon trevlig plats och äta.

Karaktärer
Våra vegetariska och veganska alternativ

Du som äter vegetariskt eller veganskt har mycket att välja på, i Astrid Lindgrens Värld finns allt från vegetarisk pytt i panna, Härliga sommarsallader till vegansk korv med mos eller bröd. Klicka dig vidare för att se vad finner på våra olika restauranger.

Karaktärer
Om vår mat

På en plats där så mycket handlar om sagor ska du naturligtvis också kunna förvänta dig att bli serverad sagolik mat. I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten. Här hittar du redig småländsk husmanskost som isterband med kokt potatis och stekt fläsk med raggmunk.

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.