searchSymbol
hero

Barnskådespelare till säsongen 2022 i Astrid Lindgrens Värld

"Jag trodde du var på låtsas, men nu vet jag att du finns på riktigt." – ett besökande barn till Madicken i Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld kliver besökarna rakt in i sagornas värld och blir direkt en del av den. Här får barnen och deras familjer träffa, prata och leka med karaktärerna från Astrid Lindgrens böcker. Våra besökare får under högsäsong varje dag se berättelserna från de välkända böckerna spelas upp i över 50 olika förställningar. Varje år har parken nästan en halv miljon besökare och det gör oss till Sveriges största utomhusteater och en sagovärld som skapar minnen för livet. Vår målsättning är att levandegöra Astrid Lindgrens författarskap och att arbeta i hennes anda utifrån grundvärderingen att alla människor har samma värde och är lika viktiga. Hos oss har alla en betydelsefull del i att skapa en äkta och genuin upplevelse av Astrid Lindgrens Värld.

Vill du vara med?

Att jobba som barnskådespelare i Astrid Lindgrens värld innebär att man under en hel sommar spelar en av huvudrollerna i Astrid Lindgrens berättelser om Emil i Lönneberga, Madicken på Junibacken, Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen, Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Bröderna Lejonhjärta.

Du som barnskådespelare får lära dig att träna på teater, sång och dans tillsammans med regissörerna och de vuxna skådespelarna. För att arbeta som barnskådespelare i Astrid Lindgrens Värld behöver du kunna och tycka om att sjunga. Alla barnen behöver ha en stark och frisk röst för att klara av att använda den på det sätt som behövs; att sjunga, och att kunna tala högt och tydligt. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av teater men du måste tycka det är roligt att uppträda inför människor. En fantastisk sommar väntar dig, så välkommen in med din ansökan!

Förälder till barnskådespelare
Du som förälder till en barnskådespelare hos oss behöver vara beredd på:

  • att ordna med hämtning och lämning till och från jobbet
  • att delta i föräldramöten och ha kontinuerlig kontakt med våra barnansvariga
  • att ditt barn både ska jobba och gå i skolan vissa perioder
  • att ansöka om ledighet från skolan och ha god kontakt med skolan
  • att det är en viktig förutsättning att bo i Vimmerby med omnejd under anställningsperioden
  • att ditt barn kommer växa som människa och få minnen och erfarenheter för livet

Vi välkomnar alla oavsett etnicitet eller kulturell bakgrund. Uppfyller du de formella kraven är du välkommen att söka till oss!

Ansökan fyller du i på vår hemsida www.astridlindgrensvarld.se. Vi tar inte emot ansökan via post eller e-post.

Ålder för att söka som barnskådespelare: 8-13 år

Anställningsperioderna varierar beroende på vilken tjänst/rollkaraktär, då vi har olika repetitionsperioder. Den längsta perioden sträcker sig från slutet på mars och alla perioder avslutas den 21 augusti.

Sista ansökningsdag: 9 januari 2022

Audition kommer att ske under januari månad 2022.

OBS!! Om 2 eller flera syskon ska söka så måste ni ansöka med 2 eller flera olika mejladresser. En mejladress per syskon. 

Ansök till tjänsten
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.