searchSymbol

Här får du svar på de vanligaste frågorna om vår rekrytering

Hur gör man för att få ett jobb här?
Du gör din ansökan på vår hemsida. Du registrerar dig, bifogar CV, personligt brev och en bild på dig själv.

Vad ska jag tänka på när jag söker jobb?
Tänk igenom vad du vill få fram innan du skriver din ansökan. Var gärna lite personlig och berätta om dig själv, hur du är som person och vad du gillar att göra på fritiden. Du kan också berätta varför just du vill jobba i Astrid Lindgrens Värld. Kommer du sedan vidare till audition/intervju så kom väl förberedd och våga visa vem du är, och plocka särskilt fram de sidor hos dig som du tror passar det jobb som du har sökt.

Hur gammal måste jag vara för att jobba i Astrid Lindgrens Värld AB?
Det beror lite på var man ska jobba. Söker man skådespelarjobb så måste man ha fyllt 19 år, för barnskådespelare så är det 8-13 år som gäller. I övriga företaget så är åldersgränsen 16 år (räcker att man fyller under anställningsåret men har fullgjort skolplikten) för vissa tjänster. Medans andra mer ansvarsfulla jobb kräver att man ska ha fyllt 18 år.

Måste man kunna prata svenska?
Ja, det måste man, då de allra flesta av våra gäster är barn och barnfamiljer från Sverige. Det kommer också mycket gäster från Tyskland, Holland och övriga nordiska länder så att kunna förstå och prata lite andra språk är alltid en fördel.

När brukar man få besked om man fått jobb eller inte?
Teatern: Det varierar beroende på tjänst, besked lämnas från november-februari. För övriga tjänster i företaget är sista ansökningsdagen den fjärde februari. Besked om eventuell anställning kommer sedan att lämnas ut efter hand. Vår målsättning är att alla ska ha fått ett besked, i slutet av mars, om man har fått jobb eller inte.

Vilka förmåner har jag som personal?
Förutom att du kan delta i aktiviteter och resor som personalklubben anordnar så har du en mängd rabatter och förmåner knutet till ditt personalkort både i vårt företag, i Vimmerby och i övriga Sverige. Beroende på vilket arbetsområde du arbetar inom så erbjuds relevanta interna utbildningar.

Hur fungerar det med arbetskläder?
Arbetar du som skådespelare så får du låna dina kostymer och lämna in dem för tvätt och eventuella lagningar på teaterns kostymavdelning. För övrig personal så får du också låna dina olika arbetskläder men du får själv ansvara för tvätt och strykning.

Varför har man olika lön på olika arbetsställen?
Vi har olika kollektivavtal i parken beroende på var och med vad man jobbar. Dessa avtal styr sedan lönen. Jobbar du i kök, restaurang eller på vårt gästboende så har du Hotell- och restaurangavtalet (Gröna Riks). Jobbar du som skådespelare har du ett avtal skrivet med Teaterförbundet och jobbar du i övriga parken så har du Hotell- och restaurangavtalet (Nöjesavtalet).

FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.