searchSymbol
hero

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är ett av Sveriges främsta besöksmål för barnfamiljer. Varje år vallfärdar en halv miljon människor, stora och små, till teaterparken i Vimmerby. Under högsäsong spelas över 30 föreställningar varje dag. I Astrid Lindgrens Värld kan du kliva rätt in i Villa Villekulla och vara med när Pippi, Tommy och Annika letar reda på saker. Du kan leka kull med Kling och Klang eller stiga ombord på Hoppetossa. I Katthult träffar du familjen Svensson, och uppflugen på ett staket på Ekekullen eller kanske täljandes i snickerboa sitter Emil. Och vid ett besök i Mattisborgenmöter du Ronja, Birk, Skalle-Per och de andra rövarna. Har du läst böckerna så känner du igen både figurer och miljöer, men så här har du aldrig upplevt dem förr.

image

Astrid Lindgrens Näs

Astrid Lindgrens Näs är platsen där Astrid Lindgren föddes och där hennes författarskap tar sin början. Här hörde hon de berättelser och mötte många av de personer och de miljöer som sedan bildade grunden i hennes böcker. Det var här som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. På platsen där hon växte upp, kan du idag besöka hennes barndomshem, se den stora utställning ”Hela världens Astrid Lindgren” och njuta av trädgårdarna.

image
FLASKPOST

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

© 2024 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.