searchSymbol

Vad är Astrid Lindgrens Värld?

Astrid Lindgrens Värld är ett av Sveriges främsta besöksmål för barnfamiljer. Varje år vallfärdar en halv miljon människor, stora och små, till teaterparken i Vimmerby. Under högsäsong spelas över 50 föreställningar varje dag. I säsong är vi cirka 550 anställda inom en rad olika verksamheter, 60 personer är tillsvidareanställda på företaget. Astrid Lindgren stod för en positiv grundsyn på människan; alla är lika mycket värda och är värda samma respekt. Det vill vi skall genomsyra vår verksamhet och därför strävar vi efter ett positivt och respektfullt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och har möjlighet att utvecklas. Självklart präglat av både jämställdhet och mångfald.

image

Verkligheten är precis som i böckerna.

Här består miljöerna av det Astrid Lindgren skildrade i sina berättelser om Pippi, Emil, Ronja och de andra barnen. Här finns Villa Villekulla, gården Katthult, Mattisskogen och många andra plats­er som blivit kända genom hennes böcker. Allt det som gjort Astrid Lindgren till en av världens mest älskade författare. Ett besök i Astrid Lindgrens Värld är som att resa genom hennes berättelser, men på riktigt.

image
image

Att leka är viktigt för stor som liten

Om det var något som Astrid Lindgren värnade om så var det barnens rätt att få vara barn. Och ett av de bästa sätten att få vara barn är att kunna leka fritt. Som en osynlig röd tråd genom allt som händer i Astrid Lindgrens Värld löper därför det viktiga temat ”leklust”.

Vill du veta mera?

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.