searchSymbol
hero

Vi tar mat på allvar

På en plats där så mycket handlar om sagor ska du naturligtvis också kunna förvänta dig att bli serverad sagolik mat. I våra restauranger lagar vi all mat från grunden, i våra egna kök och mestadels med råvaror från trakten. Här hittar du redig småländsk husmanskost som isterband med kokt potatis och stekt fläsk med raggmunk. Men det finns också köttbullar med potatismos, pannkakor och mycket annat. Till den här säsongen har vi valt att lägga till ännu fler grönsaker på våra tallrikar och vi erbjuder fler vegetariska alternativ. Om någon i familjen är allergisk eller av annan orsak behöver specialkost erbjuder vi även ett eller flera allergialternativ.

image

På våra restauranger finns allt från rejäl småländsk husmanskost till enklare rätter. Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde. Vi har också gott om picknickplatser för dig som vill vidare ut i parken eller om du har med dig egen matsäck.

 

image

När vi tog steget fullt ut och började laga all mat från grunden, så var det självklart för oss att välja närproducerade råvaror. Dels för att vi vill bjuda besökarna på en genuin och sund matupplevelse men dels också för att stödja det lokala näringslivet och även bidra till att minimera miljöpåverkande transporter.

image

I Astrid Lindgrens Värld finns det ett 20-tal restauranger, serveringar, kaféer och kiosker. För att kunna tillaga och servera denna vällagade mat är vi närmare 160 stycken personer som jobbar. Det är viktigt för oss att vara en bra och rolig arbetsplats, där våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar alla tillsammans; köksbiträden, kockar, servitörer, kallskänkor, kassapersonal och ledare, för att ge våra gäster en bra måltidsupplevelse, med smak av Småland.

Har du frågor eller synpunkter på maten i Astrid Lindgrens Värld?
Kontakta gärna mig, så svarar jag dig.

Sara.Hedblom@astridlindgrensvarld.se

Sara Hedblom, 
Mat-och dryckesansvarig i Astrid Lindgrens Värld.