Vi på Saltkråkan

”Ibland är det som om livet plockade ut en av sina dagar och sa: ’Dig ska jag ge allt! Du ska bli en av de där rosenröda dagarna som skimrar i minnet när alla andra är glömda.’”

Ur Vi på Saltkråkan

 

”Vi på Saltkråkan” är parkens enda inomhusmiljö och här kan du ta en tur i Stockholms skärgård. Under en tio minuter lång resa i vagn, åker du genom scener och omgivningar ur Saltkråkan. Här finns härligt klantiga Melker, när han ska göra sig av med Pelles gulliga getingar, här finns Båtsman, Stina – och Malin, förstås.

Saltkråkan är en ö längst ute i Stockholms skärgård. Där bor måsar, en och annan räv och så en liten finurlig tjej med sin hund Båtsman. Och resten av hennes familj också förstås. På somrarna får Saltkråkan besök av gäster från stan. Bland annat den bullriga familjen Melkerson med pappan, farbror Melker, i spetsen.

Melker är en både klok och envis man som har förstått att sommaren är den tid när barnen verkligen tillåts vara barn. Men ibland kan man undra om det inte är Farbror Melker som tar tillfället i akt att vara barn. Han står kanske bakom de barnsligaste idéerna eller upptågen. Annars hade han väl aldrig behövt få frågor som ”Varför badar du alltid med kläderna på?”