Här kan du leka och leka

Om det var något som Astrid Lindgren värnade om så var det barnens rätt att få vara barn. Leken är därför något som vi tar på allra största allvar. Leka kan du göra överallt hos oss, vuxen som barn. Förutom de spännande sagomiljöerna som du fritt kan utforska i din egen takt, finns det gott om platser som enbart är gjorda för lek, både utomhus och under tak.

Björkdungen

Här kan ni utmana varandra i mod och balans genom vår inte-stöta-marken-banan. Eller bygga en hinderbana och tävla med käpphästar. På grönområdet finns olika typer av lek, för alla åldrar. Här finns vattenlek, gunghästar, styltor och en labyrint för den kluriga att ta sig igenom.

Lekladans kafé

Öppettider:
Höstlovsöppet: 10:30 – 16:30.

Rejält fikasortiment och nybryggt kaffe i lekfull och härlig miljö för både små och stora. Inne i ladan finns en rutschkana, skräpvind, hemliga gångar och gamla lantgårdssaker. På området finns djuren på Emils gård uthuggna i massiv ek av bildhuggaren och konstnären Gösta Holmer. Här kan du klappa och leka med får, getter, höns, kor och även hästen Lukas med vagn. Det finns också en brunn där du kan ta upp vatten till trägrisarna och en åkerlapp där ni kan plöja och harva tillsammans.

Kvarnen

Här kan du leka med vatten i alla dess former. Du kan klättra på hjul, tak och nät av rep, eller åka rutschkana. Kvarnen är en plats som både inbjuder till fantasifull lek och avkoppling.

Mattisskogen

Mattisskogen är en skog full av besynnerliga väsen och spännande lek. En del av Mattisskogen är en mystisk stig där du kan uppleva skogen på nära håll. Här kan du få syn på lysande ögon från olika väsen eller trolltyg genom dimman. Där stigen slutar är det fritt fram att på egen hand röra sig i skogen och upptäcka ruiner, gömställen och allt annat som döljer sig där.