Rasmus på luffen

”Rasmus satt i sin vanliga klyka uppe i linden och tänkte på saker som inte borde få finnas. Potatis, det var det första! Jo, potatis skulle finnas, när den var kokt och man fick ’sås och potatis’ till söndagsmiddag. Men när den höll på att växa i Guds välsignelse borta på potatisåkern och skulle kupas – det var då den inte borde få finnas.”

-Ur Rasmus på luffen

Rasmus har rymt från barnhemmet Västerhaga där den stränga fröken Hök bestämmer. När han är ute på vägarna för att försöka hitta ett nytt hem stannar han för att sova i en liten grå hölada på en sommaräng. Där träffar han Paradis-Oskar, en godmodig luffare, som tar hand om honom, och blir hans nya följeslagare och vän. När Rasmus så småningom blir erbjuden en plats i ett hem väljer han hellre att stanna kvar hos Paradis-Oskar för att tillsammans med honom fortsätta leva livet ute på vägarna som en luffare.

Träffa Rasmus

Från och med den 8 juni, kan du träffa Rasmus och Paradis-Oskar. De är på luffen runt om i parken och en gång per dag kan ni hitta dem vid Rasmus lada. Se vilken tid som gäller i dagsprogrammet.