Madicken

”I det stora, röda huset nere vid ån, där bor Madicken. Där bor också mamma och pappa och lilla syster Lisabet och en svart pudel, som heter Sasso, och en kattunge, som heter Gosan. Och så Alva.”

– Ur Madicken

Junibacken

På Junibacken bor Madicken och där har hon det bra, ”som en pärla i gull”, säger Linus-Ida som hjälper till med tvätten. Madickens pappa är redaktör för tidningen i den lilla stan. Herr Nilsson, grannen i det lilla huset bredvid, kallar honom ”herrskapssocialisten”. Från vedbodtaket i trädgården kan man se in i Nilssons kök – där Abbe, som Madicken beundrar, håller på och bakar kringlor som ska säljas på torget.

Den djärva och påhittiga Madicken är mycket lik Astrid själv som barn och hennes lillasyster Lisabet påminner om Astrids lillasyster Stina. Men själva namnet och den yttre herrskapsmiljön kommer från Astrids bästa vän som alltid kallades för just Madicken.

Hälsa på Madicken

Här på Junibacken kan du träffa Madicken, Lisabet, Alva, Abbe, och Farbror Nilsson. De är här från sommarsäsongen, från och med den 8 juni. Se vilka tider som gäller i dagsprogrammet.