Välkommen till en sagolik september!

Helgöppet v 35-38.
31/8-2/9, 7-9, 14-17, 21-23 september, 10.00–17.00.
Fredagar, lördagar och söndagar i september kan du träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket. Saltkråkan är öppen och redo att ta dig med på en sagoresa till skärgården. Och på Lilla Scenen kan du varje dag ta del av dans och musik då bland annat fröken Prysselius stämmer upp till allsång, en numera klassisk programpunkt som kommit att bli mycket uppskattad av både barn och vuxna. Sist men inte minst, är alla våra miljöer öppna för lek.

Du kan ladda ner dagsprogrammet i PDF-format här.

Leköppet i september v 35-38

27-30/8,  3-6/9, 10-13/9, 17-20/9(måndag-torsdag), 10.00–15.00.
Då har vi leköppet i Astrid Lindgrens Värld med fri entré. Inga karaktärer finns i parken men alla miljöer är öppna för lek. Biografen är öppen och där visas korta smakprover ur Astrid Lindgren-filmer. Från och med den tredje september, har restaurang Stadsmästargården öppet. Här hittar du förutom dagens lunch även vårt kafésortiment och lättare rätter. Där säljer vi även ett urval av de populäraste produkter som finns i parken.

Bo med parken utanför knuten

Om ni har en bit att åka kan det vara bra att veta att det finns möjlighet att sova bekvämt i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld. I vårt gästboende finns många olika boendealternativ alltifrån det lilla torpet till den stora villan med plats för många. Husen är byggda med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker – från Pippi Långstrump till Mästerdetektiven Blomkvist. ”Storgatan och Lillgatan, det var vad som fanns, och så Stora Torget. Resten var bara små kullerstensbelagda, backiga gränder och gatstumpar…”.

Välkomna!